Home » Justitie » Șapte ani de închisoare pentru că și-a ucis soțul

Șapte ani de închisoare pentru că și-a ucis soțul

Maria Teiu, de 65 de ani, din Bălești, comuna Cozmești, a primit șapte ani de închisoare cu executare după ce, pe fondul certurilor din familie și a consumului de alcool, și-a omorât soțul cu un cuțit. La audierea martorilor, o mare dilemă a provocat fiica condamnatei, care a declarat instanței de judecată că are 24 de ani, deși în buletin anul nașterii era 1982.

Alexandru CROITORU

În urmă cu mai bine de un an, în satul Bălești, comuna Cozmești, avut loc o mare tragedie. În puterea nopții, toată suflarea localității a fost trezită de sirenele Poliției, venită să deslușească un caz mai puțin obișnuit. Soții Teiu s-au certat, după ce au consumat alcool, și s-au luat la bătaie. După mai multe injurii și lovituri reciproce, ambii au considerat că palmele nu mai sunt suficiente și s-au orientat spre cuțite. Maria Teiu a fost ceva mai sprintenă decât soțul ei, Ion Teiu și a reușit să lovească prima. Din păcate, î soțul a decedat. Bătrâna a fost reținută de organele de anchetă și judecată pentru omor.

La finalul procesului, care a avut loc ieri, Maria Teiu a fost condamnată la șapte ani de închisoare cu executare. Pentru ea, circustanțele atenuante nu au fost create nici de martorii din proces.

Unul din martori, o femeie de 75 de ani, a fost ambiguă în declarații: “Se înțelegeau, dar se mai certau din când în când. De băut, beau amândoi, dar își făceau treaba. În noaptea când s-a întâmplat nenorocirea, m-a trezit fiul meu și mi-a spus că nea Ion Teiu este mort. Eu nu am ieșit din casă decât după ce a venit Poliția. Am rămas să am grijă de nepoți”, a declarat martora.

Mariana Buțoi, fiica celor doi soți, nu a reușit nici ea să facă mai lumină în acest caz. Din contra, întrebată ce vârstă are, femeia a declarat că are 24 de ani, chiar dacă, în buletin era trecut ca an al nașterii 1982. Președintele de instanță a luat acest lucru ca și emoție din partea martorului audiat și a trecut cu vederea.

“Tata era un om rău. O bătea, o fugărea pe mama, nevoiă de multe ori să dormă în pod de frica lui. Devenea violent mai ales după ce consuma alcool. În seara când a avut loc nenorocirea nu eram de față. Am auzit doar că și el a pus mâna pe cuțit după ce s-a luat la ceartă cu mama”, a spus Mariana Buțoi.

Magistrații vasluieni au considerat că pedeapsa pe care trebuie să o execute Maria Teiu este de șapte ani de închisoare. Având în vedere vârsta înaintată a condamnatei, ea va executa două treimi din pedeapsă.

Maria Teiu, de 65 de ani, din Bălești, comuna Cozmești, a primit șapte ani de închisoare cu executare după ce, pe fondul certurilor din familie și a consumului de alcool, și-a omorât soțul cu un cuțit. La audierea martorilor, o mare dilemă a provocat fiica condamnatei, care a declarat instanței de judecată că are 24 de ani, deși în buletin anul nașterii era 1982. Alexandru CROITORU În urmă cu mai bine de un an, în satul Bălești, comuna Cozmești, avut loc o mare tragedie. În puterea nopții, toată suflarea localității a fost trezită de sirenele Poliției, venită să deslușească un…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

About Mihai Vasile