Home » Social » Un bârlădean cucerește Iașiul

Un bârlădean cucerește Iașiul

În perioada 16-18 octombrie, s-a desfășurat, în organizarea Cercului Militar Iași, Festivalul „Iașii în carnaval”, la care a participat și meșterul popular bârlădean Dan Horgan, care a obținut locul I la secțiunea „Creație și prezentare măști populare”.

„Ne bucurăm că Dan Horgan, cel care coordonează cercul de artă populară de la Cercul Militar Bârlad, a obținut locul I cu măștile sale minunate. Nu am putut participa decât la două secțiuni, artă populară și folclor muzical. Mă bucur că am găsit fondurile necesare deplasării la Festival și că ne-am îmbogățit panoplia de diplome a Cercului Militar”, a declarat Lucian Ursu, șeful Cercului Militar Bârlad.

diploma_festival„Deși titlul festivalului ne duce cu gândul cumva la carnavalurile gen Veneția, Festivalul de la Iași a fost unul 100% românesc, care a oferit posibilitatea artiștilor populari să se manifeste. Juriul a fost convins să-mi ofere premiul I datorită originalității măștilor create de copiii pe care îi coordonez și autenticității lor. Noi avem tradiția măștilor încă din vremea dacilor. Măștile din Alaiul Caprei i-a impresionat cel mai mult pe membrii juriului”, a spus meșterul popular Dan Horgan.

Cercul Militar a avut reprezentant și la secțiunea folclor muzical – interpretare.

„Miruna Artenie a obținut doar o diplomă de participare dar are potențial și la următoarea ediție va fi remarcată fără doar și poate”, a mai declarat Lucian Ursu.

Festivalul „Iașii în carnaval” s-a aflat la a doua ediție și a reunit de această dată artiști colaboratori ai 12 cercuri militare din țară, care au participat la mai multe secțiuni: epigrame, schițe, cuplete, proză umoristică, muzică ușoară, folclor muzical, artă populară, revistă de cabaret. (Mihaela NICULESCU)

În perioada 16-18 octombrie, s-a desfășurat, în organizarea Cercului Militar Iași, Festivalul „Iașii în carnaval”, la care a participat și meșterul popular bârlădean Dan Horgan, care a obținut locul I la secțiunea „Creație și prezentare măști populare”. „Ne bucurăm că Dan Horgan, cel care coordonează cercul de artă populară de la Cercul Militar Bârlad, a obținut locul I cu măștile sale minunate. Nu am putut participa decât la două secțiuni, artă populară și folclor muzical. Mă bucur că am găsit fondurile necesare deplasării la Festival și că ne-am îmbogățit panoplia de diplome a Cercului Militar”, a declarat Lucian Ursu, șeful…

Review Overview

User Rating: 4.45 ( 2 votes)

About Mihai Vasile