Home » Social » 25 octombrie, Ziua Armatei României

25 octombrie, Ziua Armatei României

Sâmbătă, la ora 11, cu prilejul aniversării Zilei Armatei României, militarii de carieră din județul Vaslui vor depune coroane la Monumentul Eroilor celui de-al Doilea Război Mondial (lângă Liceul „Mihail Kogălniceanu”) din municipiul Vaslui. Cei prezenți vor asista la o ceremonie frumoasă, la care vor putea vedea drapelul de luptă al Batalionul 83 LAROM „Bogdan I” din Garnizoana Bârlad.

Zilele acestea, militarii din municipiul Vaslui s-au deplasat în mai multe unități de învățământ, pentru a le face elevilor o introducere în ceea ce reprezintă cariera de soldat. Acțiunile în școli ale Ministerului Apărării Naționale s-au desfășurat în perioada 22-23 octombrie – în cadrul proiectului „Ziua Armatei României în școli”. Obiectivele proiectului au fost prezentarea tipurilor de misiuni executate de militari români, a elementelor care vizează cariera militară și oferta educațională a instituțiilor de învățământ militar din România. Miercuri, reprezentanții Centrul Militar Județean Vaslui s-au deplasat la Liceul cu Program Sportiv, iar joi, la Școala Gimnazială numărul 2 din Vaslui. La activitate au participat militari profesioniști din cadrul Batalionului 83 LAROM, elevi ai Colegiului Național Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, precum și studenți ai Academiei Forțelor Aeriene și ai Academiei Forțelor Terestre. (Bogdan RUSU)

Sâmbătă, la ora 11, cu prilejul aniversării Zilei Armatei României, militarii de carieră din județul Vaslui vor depune coroane la Monumentul Eroilor celui de-al Doilea Război Mondial (lângă Liceul "Mihail Kogălniceanu") din municipiul Vaslui. Cei prezenți vor asista la o ceremonie frumoasă, la care vor putea vedea drapelul de luptă al Batalionul 83 LAROM "Bogdan I" din Garnizoana Bârlad. Zilele acestea, militarii din municipiul Vaslui s-au deplasat în mai multe unități de învățământ, pentru a le face elevilor o introducere în ceea ce reprezintă cariera de soldat. Acțiunile în școli ale Ministerului Apărării Naționale s-au desfășurat în perioada 22-23 octombrie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: