Home » National » Asociatia Oamenilor de Afaceri acuza ANAF ca aplica gresit legea specifica profesiilor liberale, diferit de ITM​

Asociatia Oamenilor de Afaceri acuza ANAF ca aplica gresit legea specifica profesiilor liberale, diferit de ITM​

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) acuza statul ca doua institutii ale sale interpreteaza in mod diferit legea specifica profesiilor liberale, aratand ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) aplica legislatia gresit, diferit de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).
„AOAR considera inacceptabil ca legea specifica profesiilor liberale sa fie interpretata discretionar pe baza unor criterii de natura subiectiva”, precizeaza asociatia, intr-un comunicat remis, joi, HotNews.
AOAR considera ca „este anormal si cu efect negativ asupra mediului de afaceri” sa existe opinii diferite intre inspectorii ANAF, aflata in subordinea Ministerului Finantelor, si cei ai ITM, din subordinea Ministerului Muncii, pentru calificarea aceluiasi tip de relatie de afaceri.
Asociatia mai arata ca legea este „clara si aplicata corect de ITM”.
In context, AOAR cere autoritatilor fiscale carora contribuabilii  li se adreseaza documentat, cu contestatii justificate, sa-si exercite atributiile si sa isi asume raspunderea examinarii atente si competente a contestatiilor.
„Raspunsurile trebuie sa fie concrete cu referire la argumentele prezentate”, se mai arata in comunicat.
De asemenea, AOAR condamna „procedura uzitata in prezent de ANAF, de executare a conturilor si sechestrarea bunurilor”, cata vreme nu exista certitudinea prejudiciilor.
„Contribuabilul nu are la dispozitie decat lunga cale de apel  la justitie, supra-solicitata si in imposibilitatea de a solutiona cu celeritate aceste cazuri cu implicatii economice majore”, avertizeaza oamenii de afaceri.
Totodata, AOAR considera ca masurile ANAF-ului „pericliteaza continuarea activitatii companiilor”.
In plus, oamenii de afaceri atrag atentia ca „pierderile inregistrate in cazul unor decizii contestate si castigate in instanta sunt platite tot de contribuabili, ci nu  de cei care au aplicat gresit legea, in speta ANAF”.

Sursa: hotnews.ro

Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) acuza statul ca doua institutii ale sale interpreteaza in mod diferit legea specifica profesiilor liberale, aratand ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) aplica legislatia gresit, diferit de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM). "AOAR considera inacceptabil ca legea specifica profesiilor liberale sa fie interpretata discretionar pe baza unor criterii de natura subiectiva", precizeaza asociatia, intr-un comunicat remis, joi, HotNews. AOAR considera ca "este anormal si cu efect negativ asupra mediului de afaceri" sa existe opinii diferite intre inspectorii ANAF, aflata in subordinea Ministerului Finantelor, si cei ai ITM, din subordinea Ministerului Muncii, pentru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: