Home » Invatamant » Somități universitare, la Bârlad

Somități universitare, la Bârlad

Societatea de Geografie – Filiala Vaslui, cu sediul la Bârlad, se pregătește de o mare sărbătoare. Pe 30 noiembrie, se împlinesc 50 de ani de la înființarea filialei și evenimentul se anunță unul de nivel național.

În foaierul Teatrului «Victor Ion Popa» va avea loc o activitate de interes profesional, care se va bucura de prezența unor oaspeți de seamă din țară”, a declarat profesorul Vasile Cârcotă, președintele de onoare al Filialei Vaslui a Societății de Geografie.

Printre oficialități locale și județene, vor participa la evenimentul aniversar prof. dr. Mihai Ielenicz, președintele Societății de Geografie din România, Ion Diaconescu, secretarul științific al Societății și prof, univ. dr. Grigore Posea – președintele de onoare al Societății de Geografie din România.

Evenimentul va cuprinde mai multe activități, ce se vor desfășura între orele 10 – 14. Pentru început, va avea loc o evocare a activității de 50 de ani a Societății și lansarea Monografiei Societății de Geografie. Autorii lucrării sunt președintele Filialei Vaslui a Societății de Geografie – prof. Viorel Râmboi, secretarul științific al acestei filiale – prof. Georgel Bradu și prof. Vasile Cârcotă – președintele de onoare al Filialei Vaslui, care s-a înființat la Bârlad, unde a rămas și sediul. Partea a doua a momentului aniversar va cuprinde o sesiune de comunicări și referate științifice.

Societatea de Geografie Vaslui, cu sediul la Bârlad, a luat ființă în 1964. Timp de 33 de ani, până în 1997, a fost condusă de profesorul Vasile Cârcotă. Între 1997 și 2010, Filiala a avut-o președintă pe profesoara Elisabeta Craus, care a nu a popularizat activitățile acesteia. Din 2010 și până în prezent, la conducerea Filialei Vaslui a Societății de Geografie se află profesorul Vasile Râmboi, iar activitățile Societății se desfășoară de patru ani în cadrul Zilelor Culturale ale Bârladului. (Mihaela NICULESCU)

Societatea de Geografie – Filiala Vaslui, cu sediul la Bârlad, se pregătește de o mare sărbătoare. Pe 30 noiembrie, se împlinesc 50 de ani de la înființarea filialei și evenimentul se anunță unul de nivel național. „În foaierul Teatrului «Victor Ion Popa» va avea loc o activitate de interes profesional, care se va bucura de prezența unor oaspeți de seamă din țară”, a declarat profesorul Vasile Cârcotă, președintele de onoare al Filialei Vaslui a Societății de Geografie. Printre oficialități locale și județene, vor participa la evenimentul aniversar prof. dr. Mihai Ielenicz, președintele Societății de Geografie din România, Ion Diaconescu, secretarul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: