Home » Justitie » Sirian prins în timp ce încerca să intre ilegal în România

Sirian prins în timp ce încerca să intre ilegal în România

Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au depistat un cetățean sirian, care a încercat să intre ilegal în România din Republica Moldova.

Joi, în jurul orei 10, în cadrul unei acțiuni de colaborare cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, polițiștii de frontieră români au fost informați că o persoană încearcă să treacă râul Prut și să intre ilegal pe teritoriul României. Aceștia au observat, la scurt timp, în localitatea de frontieră Bumbăta, în apropierea malului românesc al râului Prut, o persoană care nu își justifica prezenta în zonă și care a fost preluată de un taxi. Lucrătorii au procedat la interceptarea autoturismului și, după ce l-au oprit în trafic, i-au legitimat pe cei trei ocupanti: doi cetățeni români și un cetățean sirian.

În vederea stabilirii identității și efectuării cercetărilor, persoanele au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni. În urma verificărilor specifice efectuate cu sprijinul autorităților din Republica Moldova și din declarațiile bărbaților, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățeanul sirian are 28 ani și a trecut râul Prut cu ajutorul unei camere auto, cu intenția de a intra ilegal pe teritoriul României. Cei doi cetățeni români, în vârstă de 26, respectiv 33 ani, domiciliați în județul Vrancea, din taximetru, primiseră indicații telefonice să-l transporte pe sirian în București.

Polițiștii de frontieră au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la finalizarea cercetărilor cetățeanul sirian a fost predat autorităților de frontieră ale statului vecin. (Roxana NĂSTASĂ)

Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au depistat un cetățean sirian, care a încercat să intre ilegal în România din Republica Moldova. Joi, în jurul orei 10, în cadrul unei acțiuni de colaborare cu autoritățile de frontieră din Republica Moldova, polițiștii de frontieră români au fost informați că o persoană încearcă să treacă râul Prut și să intre ilegal pe teritoriul României. Aceștia au observat, la scurt timp, în localitatea de frontieră Bumbăta, în apropierea malului românesc al râului Prut, o persoană care nu își justifica prezenta în zonă și care a fost preluată de un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: