Home » Sport » Atletele din județ, medaliate la Campionatul Național de cros

Atletele din județ, medaliate la Campionatul Național de cros

O dublă extraordinară pentru sportul vasluian la Campionatul Național de cros de la Băile Felix. La cursele de sâmbătă, județul Vaslui, a avut clasări pe podium atât din partea Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui cât și a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. Prin clasările sportivelor din județ, cele două cluburi vor avea reprezentante la ultimele competiții de cros din acest an rezervate juniorilor I, Campionatul Balcanic din Turcia și Campionatul European din Bulgaria.

La junioare II, pe podium s-au clasat două atlete de la LPS Vaslui, Maria Ifteni (locul I) și Iasmina Mocanu (locul III). La juniori I, tot sportivele din județ au fost cele care au dominat primele două locuri fiind ocupate de Maria Ifteni (LPS Vaslui) și Mihaela Petrea (CSS Bârlad), într-o cursă în care au luat startul 72 de competitoare din toată țara.

„Fiind junioară II, Maria Ifteni a avut dreptul să participe la ambele competiții, juniori I și juniori II, dat fiind faptul că sportivii din categoriile inferioare ca vârstă pot participa la categorii superioare”, ne-a declarat Viorica Pintilie, antrenor de atletism și profesor la LPS Vaslui.

Conform spuselor lui Lucian Bolgar, antrenor de atletism la CSS Bârlad ritmul ținut de sportiva de la Vaslui a fost foarte puternică, dar cu toate acestea sportiva bârlădeană a reușit să-și păstreze locul II pe tot parcursul cursei.

Liceul cu Program Sportiv Vaslui a avut la start și două echipe, ambele terminând pe locul II. La juniori II, echipa a fost formată din Maria Ifteni, Elena Sima, Diana Bogoș, Monica Spînu și Ionela Lungu. La juniori I, sportivele care au format echipa au fost Mădălina Leonte, Maria Ifteni, Elena Sima, Diana Bogoș și Maria Spînu.

La această competiție au mai participat și doi sportivi de la CSS Bârlad, Cosmin Stan și Florin Ioan, ambii abandonând cursa.

„A fost o competiție grea, atât din punct de vedere a sportivilor, cât și a vremii. În zilele dinaintea competiției a plouat fapt ce ne-a dat peste cap pregătirea, iar în ziua concursului cerul a fost înnorat și ceață, ne-a declarat Lucian Bolgar.

La acest campionat au luat startul în jur 300 de sportivi de la toate cluburile de atletism din țară, aceștia participând la patru categoriile: juniori II, juniori I, tineret și seniori. Pentru juniori I și II a fost un singur start. (Andrei ARSENE)

O dublă extraordinară pentru sportul vasluian la Campionatul Național de cros de la Băile Felix. La cursele de sâmbătă, județul Vaslui, a avut clasări pe podium atât din partea Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui cât și a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. Prin clasările sportivelor din județ, cele două cluburi vor avea reprezentante la ultimele competiții de cros din acest an rezervate juniorilor I, Campionatul Balcanic din Turcia și Campionatul European din Bulgaria. La junioare II, pe podium s-au clasat două atlete de la LPS Vaslui, Maria Ifteni (locul I) și Iasmina Mocanu (locul III). La juniori I, tot…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: