Home » World » Boiko Borisov anunță că poate forma noul guvern al Bulgariei

Boiko Borisov anunță că poate forma noul guvern al Bulgariei

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a anunțat oficial că este în măsură să formeze guvernul, grație unui compromis cu două partide mici, conform unui discurs rostit în prima ședință a Parlamentului rezultat în urma alegerilor din 5 octombrie.

Borisov a anunțat că poate forma o coaliție guvernamentală cu Blocul Reformator (RB, centru-dreapta) și cu Frontul Popular (FP, naționalist).

„Sunt dispus să asum conducerea guvernului”, a declarat Borisov în cursul ședinței inaugurale a Parlamentului.

Un mandat oficial de formare a guvernului trebuie acordat de președintele Rosen Plevneliev.

Alegerile anticipate din 5 octombrie au adus opt formațiuni în Parlamentul de la Sofia. Partidul Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB) s-a clasat pe primul loc, cu 84 de locuri în Parlament, dar are nevoie de încă 37 pentru a obține majoritatea absolută.

Formațiunea Blocul Reformator are 23 de locuri în Parlament, iar Frontul Popular 19 locuri.

Sursa; mediafax.ro

Fostul premier bulgar Boiko Borisov a anunțat oficial că este în măsură să formeze guvernul, grație unui compromis cu două partide mici, conform unui discurs rostit în prima ședință a Parlamentului rezultat în urma alegerilor din 5 octombrie. Borisov a anunțat că poate forma o coaliție guvernamentală cu Blocul Reformator (RB, centru-dreapta) și cu Frontul Popular (FP, naționalist). "Sunt dispus să asum conducerea guvernului", a declarat Borisov în cursul ședinței inaugurale a Parlamentului. Un mandat oficial de formare a guvernului trebuie acordat de președintele Rosen Plevneliev. Alegerile anticipate din 5 octombrie au adus opt formațiuni în Parlamentul de la Sofia.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: