Home » Social » O expoziție de excepție

O expoziție de excepție

Maestrul Corneliu Vasilescu și-a marcat cei 80 de ani de existență printr-o expoziție care a reunit La Muzeul „Vasile Pârvan” numeroși iubitori de artă.

Dumitrie, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad a fost gazda unei expoziții de excepție, ce a purtat semnătura maestrului Corneliu Vasilescu. Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la inaugurarea Palatului Comunal. Vernisarea expoziției a coincis tot cu împlinirea a 80 de ani de viață ai autorului ei, un nume al artei abstracte, atât în țară cât mai ales în străinătate.

Opera abstractă a maestrului Vasilescu se naște dintr-o catastrofă cosmică, în care se aud sunete ce creează o muzică celestă. Aceste benzi prezente pe tablourile din expoziția de față ne conduc spre neant, spre evadare”, a explicat Nicoleta Arnăutu, critic de artă.

Regizorul culorii și spațiului, cum este considerat Corneliu Vasilescu, a ținut să facă o dezvăluire și în același timp să aducă o mulțumire celui care a fost Vasile Palade.

M-a susținut și m-a condus către școala de artă, unde predau somități. Am reușit să trec examenul, lucru care i-a uimit pe mulți, pe mulți i-a întristat. E un nume de care se leagă cariera mea dar și instituția asta în care ne aflăm”, a declarat Corneliu Vasilescu.

La evenimentul de elită au participat oficialități locale și județene, oameni de artă, reprezentanți ai instituțiilor din oraș și publicul pasionat de pictură. Din partea primăriei, maestrul Vasilescu a primit o diplomă de excelență și câteva albume, printre care și „Bârladul de odinioară”.

Cu ocazia zilei zilei Palatului Comunal, dar și a împlinirii a 80 de ani de către maestrul Vasilescu, a apărut numărul 30-31 al revistei „Baaadul Literar”.

Cel mai mare dar oferit autorului expoziției, cel care a organizat în 1970 pentru prima și ultima oară în țară, la Bârlad, experimentul „Arta și Industria”, a fost promisiunea fermă că se va construi un pavilion care să-i găzduiască permanent colecția de tablouri. Consiliul Județean Vaslui va suporta cheltuielile pentru amenajarea pavilionului „Vasilescu”, în locația care până de curând s-a numit Muzeul Colecțiilor (Casa Sturdza). (Mihaela NICULESCU)

Maestrul Corneliu Vasilescu și-a marcat cei 80 de ani de existență printr-o expoziție care a reunit La Muzeul "Vasile Pârvan" numeroși iubitori de artă. Dumitrie, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad a fost gazda unei expoziții de excepție, ce a purtat semnătura maestrului Corneliu Vasilescu. Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 80 de ani de la inaugurarea Palatului Comunal. Vernisarea expoziției a coincis tot cu împlinirea a 80 de ani de viață ai autorului ei, un nume al artei abstracte, atât în țară cât mai ales în străinătate. „Opera abstractă a maestrului Vasilescu se naște dintr-o catastrofă cosmică, în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile