Home » Social » Azilele-s pline, bătrânii așteaptă

Azilele-s pline, bătrânii așteaptă

Centrele destinate îngrijirii bătrânilor din județ sunt pline ochi. Șansele celor care fac coadă în încercarea de a-și găsi un loc care să-i ferească de o bătrânețe pe drumuri sunt minime.

Zeci de bătrâni din județ, oropsiți de soartă, care nu au familie, nu au locuință, nu realizează venituri proprii și se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale se află în așteptarea unui loc în centrele de îngrijire și asistență socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui.

„Toate locurile la centre sunt ocupate și în prezent avem 50 de solicitări în așteptare” a declarat Irina Cîmpeanu, purtător de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Având în vedere că centrele de îngrijire pentru persoane vârstnice sunt arhipline, solicitanții rămân mult timp pe listele de așteptare. În această situație se află în prezent 50 de bătrâni din județ care așteaptă de luni bune ca minunea să se întâmple, să se mai elibereze măcar câte un loc.

Pentru a putea fi îngrijiți în centrele specializate, vârstnicii trebuie să întrunească o serie de criterii de eligibilitate: nu au familie și nu se află în întreținerea uneia sau a mai multor persoane obligate la aceasta, potrivit dispozițiilor legale în vigoare, nu au locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condițiile de locuit pe baza resurselor proprii, nu realizează venituri suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare, nu se pot gospodări singuri sau necesită îngrijire specializată, se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale. (Roxana NĂSTASĂ)

Centrele destinate îngrijirii bătrânilor din județ sunt pline ochi. Șansele celor care fac coadă în încercarea de a-și găsi un loc care să-i ferească de o bătrânețe pe drumuri sunt minime. Zeci de bătrâni din județ, oropsiți de soartă, care nu au familie, nu au locuință, nu realizează venituri proprii și se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale se află în așteptarea unui loc în centrele de îngrijire și asistență socială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui. "Toate locurile la centre sunt ocupate și în prezent avem 50 de solicitări în așteptare"…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile