Home » Justitie » Condamnat definitiv la închisoare după ce și-a lăsat prietenul să moară

Condamnat definitiv la închisoare după ce și-a lăsat prietenul să moară

Dinu Zală, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Bârlad, a fost condamnat definitiv la cinci ani și cinci luni de închisoare pentru ucidere din culpă, după ce a provocat un accident și apoi a fugit. El și-a abandonat unul dintre prieteni, în vârstă de 20 de ani, în mașina pe care o conducea, pasager care ulterior a murit.

Roxana NĂSTASĂ

Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv la cinci ani și cinci luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă pe Dinu Zală, bârlădeanul care, anul trecut, a provocat un accident rutier, după care a fugit de la locul faptei, lăsându-și prietenul, pasager în autoturismul avariat, să moară în chinuri. În fapt, magistrații ieșeni au adăugat un spor de pedeapsă de cinci luni la sentința dată în primăvara acestui an de Judecătoria Bârlad, în urma apelului făcut de rudele pasagerului care a murit în accident. De asemenea, aceeași ultimă instanță în acest caz a acceptat cererile rudelor tânărului care și-a pierdut viața în evenimentul rutier, acordând despăgubiri materiale de 10.000 de euro și daune morale totale de 65.000 de euro.

Tânărul de 22 de ani a comis accidentul în urma căruia un tânăr a murit iar alți doi au fost răniți în septembrie 2013, șoferul fiind găsit după câteva ore de căutări ale polițiștilor. Accidentul a avut loc pe un sector de drum din afara localității Banca, de pe drumul european E 581, după ce tânărul aflat la volan a pierdut controlul asupra direcției din cauza vitezei excesive, iar apoi s-a răsturnat în afara părții carosabile. Ajunsă în rigola betonată de pe marginea drumului, mașina a mai mers aproximativ 30 de metri pe cupolă, cu roțile în sus, după care a ajuns din nou pe șosea.

Șoferul și trei pasageri din mașină, toți din municipiul Bârlad, au fugit imediat după producerea accidentului, un tânăr de 20 de ani fiind lăsat în stare de agonie pe bancheta din spate a autoturismului.

Victima a fost găsită ulterior de către un participant la trafic, care a sunat la numărul de urgență 112. Preluat de o ambulanță, tânărul a fost transportat la Spitalul de Urgență Bârlad, unde a murit în scurt timp din cauza leziunilor grave suferite.

Dinu Zală, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Bârlad, a fost condamnat definitiv la cinci ani și cinci luni de închisoare pentru ucidere din culpă, după ce a provocat un accident și apoi a fugit. El și-a abandonat unul dintre prieteni, în vârstă de 20 de ani, în mașina pe care o conducea, pasager care ulterior a murit. Roxana NĂSTASĂ Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv la cinci ani și cinci luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă pe Dinu Zală, bârlădeanul care, anul trecut, a provocat un accident rutier, după care a fugit de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: