Home » Social » Numai gura e de "iubitorii" de animale

Numai gura e de "iubitorii" de animale

La apelul făcut de Asociația „Salvați-l pe Azorel” iubitorilor de animale din Bârlad, pentru a discuta soarta sutelor de câini care urmează să fie evacuați din spațiul impropriu de la Bădeana, s-au prezentat la întâlnire cinci persoane.

Mihaela NICULESCU

Cei 230 de câini aflați în adăpostul provizoriu de la Bădeana vor trebui evacuați. Executorul judecătoresc nu mai poate amâna punerea în aplicare a Deciziei civile 420 pronunțată de Tribunalul Vaslui în 15 mai. După cinci luni de amânări, executorul judecătoresc și-a anunțat astăzi prezența la Bădeana, pentru a dispune evacuarea câinilor.

Adăpostul nou pe care Asociația „Ajutați-l pe Azorel” a început să-l construiască în urmă cu câteva săptămâni la Tutova nu a fost finalizat, așa că patrupedele vor rămâne pe stradă sau vor fi mutate provizoriu în adăposturi publice sau ale unor ONG-uri.

Ieri dimineață, Asociația iubitorilor de animale din Bârlad a invitat la Casa de Cultură bârlădeni cu dragoste de animale la o întâlnire cu Lucia Călinoiu, președinta Asociației „Ajutați-l pe Azorel”. Având în vedere iminenta evacuare, scopul întâlnirii a fost acela de a convinge iubitorii de patrupede să facă voluntariat la adăpostul din Tutova.

„Avem nevoie de voluntari ca să finalizăm lucrările la gardul noului adăpost. Timpul se scurge în defavoarea noastră, de aceea bârlădenii trebuie să ne dea o mână de ajutor, pentru a salva câinii care sunt de fapt ai Bârladului”, a declarat Lucia Călinoiu.

Cât de mulți iubitori de animale au fost dispuși să vină la întâlnirea anunțată pe rețelele de socializare, s-a văzut în sală, unde au fost prezente cinci persoane. Acestea au aflat că posibilitățile financiare ale asociației sunt limitate, că pe banii asociației au fost plătiți oameni puși la dispoziție de primarul comunei Tutova și că e nevoie de forță de muncă urgent pentru că evacuarea bate la ușă.

Președinta Asociației „Ajutați-l pe Azorel” a încercat să explice la întâlnirea de ieri unde vor fi mutați câinii, dacă legea va fi pusă în aplicare în cele din urmă.

„Câinii nu vor ajunge în stradă și nici nu vor fi duși cu forța în adăpostul la care se lucrează încă, pentru că, dacă se va întâmpla așa, cineva va răspunde. Avem colaborări cu foarte multe ONG-uri. Vom lua legătura cu ele ca timp de câteva săptămâni câinii să fie găzduiți de acestea. Îi vom aduce înapoi când va fi gata padocul. Sunt câinii Asociației, microcipați”, a mai spus Lucia Călinoiu.

Adăpostul impropriu de la Bădeana a găzduit luni de zile 230 de câini din care aproape o jumătate sunt adoptați la distanță. Vă vom ține la curent în ediția de mâine cu privire la anunțata evacuare a patrupedelor.

La apelul făcut de Asociația "Salvați-l pe Azorel" iubitorilor de animale din Bârlad, pentru a discuta soarta sutelor de câini care urmează să fie evacuați din spațiul impropriu de la Bădeana, s-au prezentat la întâlnire cinci persoane. Mihaela NICULESCU Cei 230 de câini aflați în adăpostul provizoriu de la Bădeana vor trebui evacuați. Executorul judecătoresc nu mai poate amâna punerea în aplicare a Deciziei civile 420 pronunțată de Tribunalul Vaslui în 15 mai. După cinci luni de amânări, executorul judecătoresc și-a anunțat astăzi prezența la Bădeana, pentru a dispune evacuarea câinilor. Adăpostul nou pe care Asociația „Ajutați-l pe Azorel” a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

3 comments

  1. bleeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, vrem un oras curat.

  2. sa vina un redactor la adresa str. lamaita nr 12 bl g3 sc a ap 4 barlad vaslui sa vada si sa simta mirosul urat de caine caci doamna lucica calinoiu aduce acasa caiinii vagabonti sii tine in casa. sau facut reclamatii la asociatia de care depinde adresa mai sus mentionata dar degeaba raspunsul a fost nu am ca sai fac. doamna calinoiu lucica a terorizat o scara de bloc cu cainii ei femeia asta e bolnava psihic

    • Mai, lamuita, cum iti permiti sa jignesti un om atat de sufletist, precum aceasta doamna, Lucia Calinoiu? mirosul vine de la curul tau infect, nu de la apartamentul femeii, tampitule!

%d blogeri au apreciat: