Home » World » Președintele parlamentului ungar: Ungaria ar trebui să ia în considerare ieșirea din UE

Președintele parlamentului ungar: Ungaria ar trebui să ia în considerare ieșirea din UE

Dacă Uniunea Europeană vrea să dicteze Ungariei ce să facă, atunci Ungaria ar trebui să ia în considerare ieșirea treptată din Uniune, iar dacă Bruxellesul îi spune unei țări cum ar trebui să se guverneze, atunci se aseamănă cu Moscova înainte de schimbarea regimului, a declarat Laszlo Kover, președintele parlamentului maghiar și membru al partidului de guvernământ Fidesz.

Însă Kover și-a descris scenariul drept unul de „coșmar” și a precizat că are îndoieli că acesta va deveni realitate, potrivit origo.hu. El a spus, de asemenea, că nu UE și NATO sunt problema, ci mai degrabă faptul că „lumea euro-atlantică este zdruncinată din punct de vedere moral”.

Kover consideră că de la căderea comunismului guvernele și liderii financiari din unele țări vestice cred că pot face tot ceea ce vor.

Discursul a atras imediat tirul opoziției politice. Un parlamentar i-a cerut premierului Viktor Orbán să-l „disciplineze” pe Kover deoarece opiniile sale lezează interesele internaționale ale tuturor ungurilor . Politicianul a spus că a venit timpul ca premierul să anunțe dacă viitorul Ungariei stă într-o alianță cu Moscova sau într-una cu Bruxellesul.

Partidul Liberal a catalogat declarațiile lui Kover ca fiind „o greșeală serioasă”, mai ales după ce SUA au sancționat șase oficiali maghiari prin interdicții de călătorie.

Sursa: mediafax.ro

Dacă Uniunea Europeană vrea să dicteze Ungariei ce să facă, atunci Ungaria ar trebui să ia în considerare ieșirea treptată din Uniune, iar dacă Bruxellesul îi spune unei țări cum ar trebui să se guverneze, atunci se aseamănă cu Moscova înainte de schimbarea regimului, a declarat Laszlo Kover, președintele parlamentului maghiar și membru al partidului de guvernământ Fidesz. Însă Kover și-a descris scenariul drept unul de „coșmar” și a precizat că are îndoieli că acesta va deveni realitate, potrivit origo.hu. El a spus, de asemenea, că nu UE și NATO sunt problema, ci mai degrabă faptul că „lumea euro-atlantică este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: