Home » Justitie » E.ON așteaptă un nou incendiu în loc să treacă la treabă

E.ON așteaptă un nou incendiu în loc să treacă la treabă

Câțiva locuitori ai străzii I.C. Brătianu sunt speriați de posibilitatea izbucnirii unei castastrofe în urma incendiului de săptămâna trecută.

Deși au trecut șapte zile de atunci, reprezentanții E.ON Energie România din Bârlad nu au oprit gazele și curentul electric cu toate că în urma focului casa a ars aproape în totalitate. În urma incendiului, o persoană a murit și una a ajuns în stare deosebit de gravă la spital. Casa nu mai este locuită și există pericolul unei scurgeri de gaze sau scurtcircuit electric care pot afecta imobilele învecinate. „După orice ploaie se poate crea un scurt circuit, sau mai grav, se pot dărâma pereții peste țevile de gaz, fapt ce va putea cauza un incendiu mult mai mare și mult mai periculos”, ne-a declarat un vecin. Conform vecinilor, cu fiecare clipă ce trece dezastrul este și mai aproape. În casa cu pricina există doi contori de gaz și doi de curent, pentru că trăiau două familii. În casă locuiau separat doi vârstnici și nepotul lor. Pentru că nu se înțelegeau fiecare avea instalația lor de curent și de gaze.

Vecinii revoltați au încercat să vorbească atât cu șefii E.ON din Bârlad cât și cu autoritățile locale, dar până acum nu au primit niciun răspuns. Conversația unuia dintre vecini cu Daniel Bahrim, coordonatorul relații cu publicul pe Bârlad a E.ON Energie România, a fost una de-a dreptul revoltătoare, el aducând vecinului reproșuri că și-a permis să facă doar o reclamație verbală. Bărbatul are casa în directa vecinătate cu acea casă arsă și voia doar să aducă la cunoștință faptul că oricând i-ar putea fi afectată casa. Ca răspuns, cetățeanul a fost invitat afară din birou, pentru a scrie o plângere scrisă. Nu i-a fost dată decât o singură explicație: reclamația verbală nu se poate înregistra nicăieri. De aici reproșurile au continuat, dar fără a se vedea un rezultat pe teren.

„E de-a dreptul de domeniul fantasticului, cum ca eu să fac reclamație scrisă, când aici (n.r. la incendiu) au venit atâția pompieri, ambulanță… Toată lumea știe ce s-a întâmplat, iar cei de la gaze și de la curent nu iau nicio măsură”, ne-a mai spus vecinul. Omul mai atrage atenția că oricine care trece pe stradă poate deschide gazul sau curentul, ele fiind închise doar de la contor. Casa este situată lângă o școală, iar orice copil poate să se joace și să deschidă gazul. Pentru că nu a rezolvat nimic, vecinul s-a dus la primărie. A vorbit cu viceprimarul Marin Bunea. Nici acesta nu a avut niciun răspuns. Pretextul a fost că E.ON este o firmă privată și că nu poate interveni în activitatea ei. Nici la Romgaz nu a reușit să afle ceva, neexistând niciun proces verbal cu referire la incendiu.

Contactat de reporterii Est News, Daniel Bahrim nu a vrut să comenteze în niciun fel starea de fapt, făcând doar o mică referire la ceea ce s-a întâmplat în ajun cu cel care a venit să-i atragă atenția. Cât despre situația în care trăiesc oamenii de acolo, nimic, niciun comentariu.

După închiderea ediției ziarului Est News Corneliu Zaiț, purtător de cuvânt al companiei, ne-a asigurat că aseară s-au efectuat lucrări suplimentare de sistare a curentului electric și a gazului. (Andrei ARSENE)

Câțiva locuitori ai străzii I.C. Brătianu sunt speriați de posibilitatea izbucnirii unei castastrofe în urma incendiului de săptămâna trecută. Deși au trecut șapte zile de atunci, reprezentanții E.ON Energie România din Bârlad nu au oprit gazele și curentul electric cu toate că în urma focului casa a ars aproape în totalitate. În urma incendiului, o persoană a murit și una a ajuns în stare deosebit de gravă la spital. Casa nu mai este locuită și există pericolul unei scurgeri de gaze sau scurtcircuit electric care pot afecta imobilele învecinate. „După orice ploaie se poate crea un scurt circuit, sau mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: