Home » Justitie » Țigări de contrabandă trecute cu deltaplanul peste Prut

Țigări de contrabandă trecute cu deltaplanul peste Prut

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare care aducea în România țigări de contrabandă din Republica Moldova cu ajutorul unor aparate de zbor ușoare, tip deltaplan, din care erau parașutate colete dotate dispozitive de localizare prin sistemul GPS. Traficanții, cetățeni moldoveni, veneau mai întâi în recunoaște și identificau locul unde urma să fie parașutate coletele cu țigări. Ei intrau în Romania prin PTF Albița, separat cu alte autovehicule, foloseau aparate telefonice special achiziționate pentru ziua când desfășurau activități de contrabandă și foloseau în transport mai multe autovehicule în care erau amenajate locașuri speciale pentru ascunderea țigărilor de contrabandă.

O astfel de activitate de contrabandă s-a desfășurat miercuri noaptea, când teritoriul României a fost survolat ilegal de un aparat de zbor tip deltaplan, în două rânduri, la intervale scurte de timp, din care au fost parașutate în zona comunei Viișoara, patru colete în care se aflau, în total, 7.969 pachete cu țigări, de diferite mărci, ce aveau aplicate timbru fiscal de Republica Moldova.

Doi dintre membrii grupării, care aveau misiunea să preia coletele parașutate, au fost identificați. În urma audierii lor, procurorii DIICOT au dispus reținerea preventivă pentru 24 de ore a inculpaților Tudor Guzun (42 de ani) și Vasile Guțanu (35 de ani), ambii cetățeni moldoveni, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și introducere în țară de cantități de țigări prin alte locuri decât cele prevăzute de lege pentru controlul vamal.

Cei doi au fost prezentați vineri Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile iar cererea procurorilor a fost admisă de către instanță.

Procurorii DIICOT au destructurat o grupare care aducea în România țigări de contrabandă din Republica Moldova cu ajutorul unor aparate de zbor ușoare, tip deltaplan, din care erau parașutate colete dotate dispozitive de localizare prin sistemul GPS. Traficanții, cetățeni moldoveni, veneau mai întâi în recunoaște și identificau locul unde urma să fie parașutate coletele cu țigări. Ei intrau în Romania prin PTF Albița, separat cu alte autovehicule, foloseau aparate telefonice special achiziționate pentru ziua când desfășurau activități de contrabandă și foloseau în transport mai multe autovehicule în care erau amenajate locașuri speciale pentru ascunderea țigărilor de contrabandă. O astfel de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: