Home » Sport » Handbalul vasluian, în impas

Handbalul vasluian, în impas

Ultima ședință de Consiliu Local a luat în discuție o suplimentare de fonduri de 500.000 de lei pentru HC Vaslui. Acest lucru a aprins din nou spiritele între consilieri și s-a cerut chiar și demisia lui Valeriu Caragață, cel care ocupă funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Unii dintre consilierii locali au considerat că vasluienii nu pot susține financiar o echipă care joacă acum în Liga Națională și că accederea ei pe primul front competițional ar fi trebuit să mai aștepte și puterea financiară a orașului.

Alexandru CROITORU

În ultima ședință a Consiliului Local Vaslui s-a luat în discuție majoararea fondurilor HC Vaslui cu încă 500.000 de lei, bani care ar ajuta echipa la plata salariilor restante ale jucătorilor. “Acum, la Handbal Club principal problemă sunt salariile. Au loc două acțiuni: se face o analiză de restructurare a activității și, în paralel, se stabilește bugetul pe anul viitor. Sperăm să terminăm în timp util pentru a fi apoi analizat și aprobat. Ceea ce vreau să vă spun este că suma de 500.000 de lei nu ajunge pentru a rezolva problemele din prezent și fac propunerea ca aceasta să fie majorată la 700.000 de lei. Cu acești bani, activitatea se va desfășura relativ normal până la finele anului”, a spus Valentin Dragomir.

Ca și în alte rânduri, când s-au luat în discuție diverse probleme ale orașului și nu numai, unul dintre consilieri, Alexandru Volocaru, a adus în discuție problema finanțării clubului de handbal.

“Atunci când s-a discutat problema legată de finanțarea echipei și de posibilitatea ca să nu reușim finanțarea ei, am fost apostrofați că nu vrem sport de performanță la Vaslui, lucru total neadevărat. Astăzi, ne trezim în situația ingrată să nu putem susține echipa. Dăm acești bani acum și anul viitor ce se va întâmpla? Am pornit o mașinărie și suntem în situația de a face restructurări, să dăm afară pe unii sau să le spunem să o lase mai ușor. Există posibilitatea să nu mai avem bani să îI susținem și asta înseamnă că alterăm acest proces sportiv. Jucătătorul este obligat să dea totul pe teren să acceadă în grupele superioare și să câștige fiecare meci. Dacă nu putem să-I plătim, ar trebui să ne cerem scuze. I-am decorat și le-am dat medalii. Din câte am înțeles și Consiliul Județean trebuia să participle la acest proiect și nu cred că participă sau participă cu resurse minime. Din punctul meu de vedere, solicit demisia domnului Valeriu Caragață din funcția de președinte și consider că estimările au fost greșite, plus că ați implicat Consiliul Județean într-o acțiune ce nu poate fi susținută”, a spus Alexandru Volocaru.

Caragață susține că finanțarea din partea sponsorilor încă întârzie și asta ar putea fi rezolvată în cel mai scurt timp posibil: “Am prezentat în toate comisiile aspecte care țin de activitatea HCM, echipa fanion a municipiului Vaslui. Am spus că toate acestea se datorează prin excelență sprijinului acordat de Consiliul Local. Ceea ce vreau să vă spun este că mi-am dorit ca acest club, plecând din Divizia A, să ajungă să promoveze în Liga națională. Sigur că pot fi multe acuze, dar trebuiesc dovezi și argumente care să privească corectitudinea în derularea acestor fonduri, specificând clar că, în 2014, acest club a primit mai puțini bani ca atunci când era în Divizia A. Noi nu am avut o activitate care să nu fie sportivă sau alta decât cea stabilită prin contractul de asociere. Sigur că mi-am asumat anumite lucruri și sigur că oricând putem face rocada ca altcineva să managerieze acest club și să obțină performanță. Am căutat resursele necesare și vis-à-vis de partea privată, ea mai întârzie. Aici se încearcă coagularea mai multor agenți economici care să suțină acest proiect. Nu moare proiectul cu mine dar sunt sigur că, dacă sunt alții mai pricepuți, sunt bineveniți ca rezultatele să fie pe măsură. Dar educația unei generații sau a unui popor nu se bazează doar pe anumite investiții”.

Discuțiile au continuat pe tema salariilor jucătorilor, aducându-se în discuție faptul că, în Liga națională, salariul unui jucător ar trebui să fie de minim 4.000 de euro. În lotul HC Vaslui, jucătorii au salarii de 1.000 de lei și patru dintre ei au 9.000 de lei. Până la urmă, contrele dintre consilierul Alexandru Volocaru și Valeriu Caragață au continuat pe aceeași temă, legată mai ales de necesitatea sportului și de performanța la nivelul județului Vaslui, cât și de nevoia de susținere financiară a performanței sportive.

Ultima ședință de Consiliu Local a luat în discuție o suplimentare de fonduri de 500.000 de lei pentru HC Vaslui. Acest lucru a aprins din nou spiritele între consilieri și s-a cerut chiar și demisia lui Valeriu Caragață, cel care ocupă funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Unii dintre consilierii locali au considerat că vasluienii nu pot susține financiar o echipă care joacă acum în Liga Națională și că accederea ei pe primul front competițional ar fi trebuit să mai aștepte și puterea financiară a orașului. Alexandru CROITORU În ultima ședință a Consiliului Local Vaslui s-a luat în discuție…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: