Home » Social » Oportunități de afaceri în agricultură – agricultura bio

Oportunități de afaceri în agricultură – agricultura bio

Un trend întâlnit tot mai des este agricultura ecologică, o afacere ce se poate face și pe suprafețe mici, cu profit. Profitul este dat, în special, de faptul că aceste categorii de produse au mare căutare atât pe piața internă cât și pe cea externă. În ultimii ani, cererea pentru produsele agricole crescute în sistem bio, fără tratamente și îngrășăminte chimice, a determinat o orientare certă către astfel de sisteme de creștere a plantelor, atât pentru plantele medicinale sau arbuștii fructiferi, cât și pentru legume bio sau plante aromatice. Toate acestea pot deveni opțiuni pentru cei dornici să investească într-o industrie aflată în plină dinamică.

O astfel de oportunitate o poate reprezenta înființarea unor noi plantații de nuci. Dacă, odinioară plantațiile de nuci erau prezente cam peste tot, astăzi copacii au îmbătrânit și nu mai au rod sau, în multe cazuri, au fost distruse și terenul transformat în teren arabil. Asta în condițiile în care există o cerere de mare de miez de nucă atât pe piața internă, cât și pe cea externă, unde kilogramul de miez de nucă ajunge și la 20 de euro. “Frații noștri” de peste Prut exportă cu spor miez de nucă și asta ar trebui să dea de gândit micilor fermieri de pe la noi. Tot ca exemplu, una din țările care importă cantități mari de miez de nucă pentru industria alimentară este Grecia, acolo unde dulciurile tradiționale abundă în acest ingredient. (A.C.)

Un trend întâlnit tot mai des este agricultura ecologică, o afacere ce se poate face și pe suprafețe mici, cu profit. Profitul este dat, în special, de faptul că aceste categorii de produse au mare căutare atât pe piața internă cât și pe cea externă. În ultimii ani, cererea pentru produsele agricole crescute în sistem bio, fără tratamente și îngrășăminte chimice, a determinat o orientare certă către astfel de sisteme de creștere a plantelor, atât pentru plantele medicinale sau arbuștii fructiferi, cât și pentru legume bio sau plante aromatice. Toate acestea pot deveni opțiuni pentru cei dornici să investească într-o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: