Home » Invatamant » Vedeta Halloween-ului a fost … toamna

Vedeta Halloween-ului a fost … toamna

Dacă până în anii trecuți Halloween-ul era destul prezent în grădinițe, anul acesta educatorii au ajuns la concluzia că avem și noi vedetele noastre noastre.

Vineri, 31 octombrie, copiii din grupa mare a Grădiniței numărul 5 din Bârlad s-au distrat de minune la „Carnavalul Toamnei”. Au participat la jocuri distractive, au ascultat muzică, au dansat, și au defilat la o paradă a costumelor întruchipând personajele lor preferate.

Carnavalul Toamnei” a fost activitatea cu care s-a finalizat proiectul tematic „Toamna – bogăție și culoare”, proiect demarat la începutul anului școlar.

Evaluarea din cadrul proiectului este foarte importantă pentru că încununează cunoștințele pe care copiii și le-au însușit în timpul activităților desfășurate la grupă, activități de cunoaștere a mediului înconjurător, de educare a limbajului, activități muzicale, de prezentare și cunoaștere a fructelor și legumelor specifice toamnei. Am evitat să organizăm activități de Halloween, nu pentru că este o sărbătoare împrumutată, ci pentru că este greu să le explici copiilor despre spiritele morții, să-i inviți să participe la dansul vampirilor, cadavrelor, a vrăjitoarelor și altor personaje înfricoșătoare. «Carnavalul Toamnei» este mai potrivit pentru niște copii de grădiniță care trebuie feriți de tot ceea ce este urât și chiar nociv pentru vârsta lor”, a declarat Aura Oprea, directoarea Grădiniței nr. 5.

Alături de copiii din grupa mare, au fost costumate și educatoarele lor. Personaje ca Minnie Mouse, zâne, prinți, ștrumfi, pirați, personaje din povești și nu numai, au dansat și și-au prezentat costumele, iar cei mai buni au fost recompensați cu diplome. (Mihaela NICULESCU)

Dacă până în anii trecuți Halloween-ul era destul prezent în grădinițe, anul acesta educatorii au ajuns la concluzia că avem și noi vedetele noastre noastre. Vineri, 31 octombrie, copiii din grupa mare a Grădiniței numărul 5 din Bârlad s-au distrat de minune la "Carnavalul Toamnei”. Au participat la jocuri distractive, au ascultat muzică, au dansat, și au defilat la o paradă a costumelor întruchipând personajele lor preferate. „Carnavalul Toamnei” a fost activitatea cu care s-a finalizat proiectul tematic „Toamna – bogăție și culoare”, proiect demarat la începutul anului școlar. „Evaluarea din cadrul proiectului este foarte importantă pentru că încununează cunoștințele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: