Home » Social » A crescut numărul adopțiilor

A crescut numărul adopțiilor

În primele zece luni din 2014 Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a înregistrat 93 de încuviințări de deschidere a procedurii de adopție, 29 de încuviințări definitive, plus alte 16 încredințări aflate pe rolul instanței.

Numărul de familii atestate/reatestate ca fiind apte să adopte un copil a crescut și el de la 37 la 42 de familii atestate/reatestate sa adopte un copil. În comparație cu anul trecut, când s-au înregistrat șapte încredințări în vederea adopției, 12 incuviințări ale adopției și 83 de acțiuni de deschidere a procedurii de adopție, se remarcă o creștere semnificativă a celor dispuși să ia acasă un micuț dintr-un centru maternal sau aflat în plasament.

Principalele cauze pentru care cuplurile recurg la procedura adopțiilor sunt infertilitatea, vârsta înaintată, riscurile unei sarcini pentru mamă, dar și din dorința efectivă de a crește și ajuta un copil. Vârsta medie a persoanelor care doresc să adopte copii se situează între 35 si 40 de ani. În ceeace privește copiii adoptabili, media de vârstă pentru care se optează este cuprinsă între câteva luni și patru ani. (Radu CREȚU)

În primele zece luni din 2014 Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a înregistrat 93 de încuviințări de deschidere a procedurii de adopție, 29 de încuviințări definitive, plus alte 16 încredințări aflate pe rolul instanței. Numărul de familii atestate/reatestate ca fiind apte să adopte un copil a crescut și el de la 37 la 42 de familii atestate/reatestate sa adopte un copil. În comparație cu anul trecut, când s-au înregistrat șapte încredințări în vederea adopției, 12 incuviințări ale adopției și 83 de acțiuni de deschidere a procedurii de adopție, se remarcă o creștere semnificativă a celor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: