Home » Social » Pregătirile pentru anul agricol umător sunt în toi

Pregătirile pentru anul agricol umător sunt în toi

După finalizarea recoltatului de păioase, majoritatea fermierilor au trecut la pregătirea terenurilor pentru culturile de toamnă.

Astfel, la nivelul județului Vaslui, suprafața totală programată să fie însămânțată în această toamnă a fost de 92.019 hectare, ceea ce reprezintă 32% din total suprafață arabilă declarată. Pentru anul următor, ponderea o va reprezenta cultura grâului, cu peste 61.698 de hectare. Locul secund îl ocupă rapița, programată să fie cultivată pe 20.038 hectare, orzul va fi cultivat pe 4.256 de hectare, 975 de hectare vor fi cultivate cu orzoaică și 630 hectare triticale. Pe lângă aceste suprafețe, fermierii vasluieni au dedicat 520 hectare legumelor, în special ceapei și usturoiului și alte 3.912 hectare au fost păstrate pentru loturile semincere de grâu și lucernă. Pregătirea terenului pentru toamnă a fost realizată până acum, pe 61.497 de hectare, dar acest lucru s-a făcut cu mare dificultate și cu consumuri de combustibil peste media normală. (A.C.)

După finalizarea recoltatului de păioase, majoritatea fermierilor au trecut la pregătirea terenurilor pentru culturile de toamnă. Astfel, la nivelul județului Vaslui, suprafața totală programată să fie însămânțată în această toamnă a fost de 92.019 hectare, ceea ce reprezintă 32% din total suprafață arabilă declarată. Pentru anul următor, ponderea o va reprezenta cultura grâului, cu peste 61.698 de hectare. Locul secund îl ocupă rapița, programată să fie cultivată pe 20.038 hectare, orzul va fi cultivat pe 4.256 de hectare, 975 de hectare vor fi cultivate cu orzoaică și 630 hectare triticale. Pe lângă aceste suprafețe, fermierii vasluieni au dedicat 520 hectare…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: