Home » World » Rebelii de la Donețk afirmă că nu sunt îngrijorați de intenția Kievului de a revizui planul de pace

Rebelii de la Donețk afirmă că nu sunt îngrijorați de intenția Kievului de a revizui planul de pace

Autoritățile separatiste de la Donețk s-au arătat indiferente față de intenția Kievului de a revizui planul de pace, apreciind că această decizie „nu reprezintă un motiv de îngrijorare”, relatează agenția rusă Tass, în pagina electronică.

„Această decizie care vizează, de asemenea, abrogarea statutului special conferit regiunilor (rebele), nu reprezintă un motiv de îngrijorare. În orice caz, legile adoptate de Kiev (vizând regiunile separatiste) nu ne conveneau”, a declarat președintele „Consiliului Național” de la Donețk, Aleksei Kariakin.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat luni că Ucraina va revizui angajamentele asumate în cadrul planului de pace, întrucât alegerile desfășurate în regiunile separatiste reprezintă „încălcări grave” ale acordurilor de la Minsk.

„Aceste pseudo-alegeri reprezintă încălcări grave ale Protocolului de la Minsk”, semnat între Kiev și separatiști, a declarat Poroșenko, menționând că ar putea renunța la această intenție, dacă separatiștii vor anula rezultatele alegerilor de duminică.

„Nu poate fi vorba de o anulare a rezultatelor alegerilor, în contextul în care sute de cetățeni au așteptat câte 5-6 ore pentru a vota. Poporul a făcut o alegere pe care trebuie să o respectăm”, a subliniat Kariakin.

Liderii separatiști din regiunile Lugansk și Donețk au organizat duminică alegeri generale, nerecunoscute de Administrația de la Kiev.

Moscova a anunțat că „respectă” rezultatele scrutinelor și apreciază, spre deosebire de occidentali, că acest vot „constituie unul dintre punctele importante ale acordurilor de la Minsk” și permite „legitimarea autorităților” separatiste.

La rândul său, Uniunea Europeană a catalogat această inițiativă drept un „nou obstacol” în calea procesului fragil de pace.

Sursa: mediafax.ro

Autoritățile separatiste de la Donețk s-au arătat indiferente față de intenția Kievului de a revizui planul de pace, apreciind că această decizie "nu reprezintă un motiv de îngrijorare", relatează agenția rusă Tass, în pagina electronică. "Această decizie care vizează, de asemenea, abrogarea statutului special conferit regiunilor (rebele), nu reprezintă un motiv de îngrijorare. În orice caz, legile adoptate de Kiev (vizând regiunile separatiste) nu ne conveneau", a declarat președintele "Consiliului Național" de la Donețk, Aleksei Kariakin. Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat luni că Ucraina va revizui angajamentele asumate în cadrul planului de pace, întrucât alegerile desfășurate în regiunile separatiste…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: