Home » Sanatate » Emoții la Spitalul bârlădean

Emoții la Spitalul bârlădean

Echipa de conducere așteaptă evaluatorii CONAS care vor decide dacă acordă sau nu acreditarea mult-așteptată.

Intervalul posibil în care evaluatorii Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS) ar putea ajunge la Bârlad este 20 noiembrie – 20 decembrie. Dacă, totuși CONAS nu va include în lista publică de afișare electronică și spitalul bârlădean, înseamnă că evaluarea acestuia se amână pentru primăvara anului viitor.

Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” are de îndeplinit 11 criterii pentru a putea fi acreditat. Sunt zeci de condiții de îndeplinit, de la organizarea și desfășurarea actului medical, până la starea clădirilor și modernizarea acestora.

Sunt zeci, chiar sute de prevederi ce trebuie îndeplinite pentru ca spitalul să primească acreditare de funcționare. O parte dintre criterii sunt îndeplinite, pentru altele se lucrează. Sperăm să ne încadrăm în timpul pe care îl mai avem la dispoziție. Nu știm exact când vor ajunge membrii CONAS la spitalul din Bârlad, pentru că am înțeles că sunt foarte puțini evaluatori, dar noi încercăm să ne facem temele”, a declarat Cristina Sârbu, director de îngrijiri.

Acreditarea este foarte importantă pentru spital, deoarece ea aduce cu sine sume mai mari în contractul cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Însă lucrurile nu stau tocmai bine la Bârlad, având în vedere că Spitalul TBC, în care funcționează secțiile Pneumoftiziologie, Psihiatrie și Laboratorul de Sănătate Mintală, nu are autorizație de funcționare. Clădirea este de patrimoniu și sumele necesare reabilitării ei sunt astronomice în comparație cu bugetul local. Totuși, spitalul a primit un termen de conformare de un an, timp în care se pot aduce unele îmbunătățiri.

Primarul Constantin Constantinescu a fost săptămâna trecută la Spitalul TBC și a stabilit măsurile urgente ce trebuie luate, printre care schimbarea linoleumului, a geamurilor și a tâmplăriei. Sunt demersuri ce trebuie făcute, pentru că altfel spitalul riscă să fie închis.

În programul de conformare pe care Spitalul „Elena Beldiman” îl are de parcurs este inclusă și modernizarea celorlalte secții pavilionare – secțiile Boli Infecțioase și Boli Cronice.

Neacreditarea RENAR a laboratorului de analize a Spitalului «Elena Beldiman» nu reprezintă un impediment în acreditarea spitalului. Sunt multe alte condiții pe care trebuie să le îndeplinim, de aceea, în această perioadă, ne axăm cu precădere pe realizarea obiectivelor necesare acreditării”, a mai spus Cristina Sârbu. (Mihaela NICULESCU)

Echipa de conducere așteaptă evaluatorii CONAS care vor decide dacă acordă sau nu acreditarea mult-așteptată. Intervalul posibil în care evaluatorii Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS) ar putea ajunge la Bârlad este 20 noiembrie – 20 decembrie. Dacă, totuși CONAS nu va include în lista publică de afișare electronică și spitalul bârlădean, înseamnă că evaluarea acestuia se amână pentru primăvara anului viitor. Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” are de îndeplinit 11 criterii pentru a putea fi acreditat. Sunt zeci de condiții de îndeplinit, de la organizarea și desfășurarea actului medical, până la starea clădirilor și modernizarea acestora. „Sunt zeci,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile