Home » Sanatate » Fonduri mai mari pentru tratamente stomatologice gratuite

Fonduri mai mari pentru tratamente stomatologice gratuite

Veste bună pentru asigurații care au nevoie de tratamente stomatologice. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui (CJAS) a primit anul acesta, în luna iunie, 800.000 de lei, bani care trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului de către stomatologii aflați în contract cu instituția. De asemenea, în luna octombrie, după rectificarea de buget, CJAS a mai primit alți 300.000 de lei pentru stomatologi.

În județul Vaslui sunt 56 de medici care au contract cu CJAS, dar numai 48 s-au prezentat cu actele necesare pentru a primi sumele cu care să poată presta servicii gratuite pacienților.

„Dacă anul trecut am primit pentru decontarea serviciilor stomatologice aproape 300.000 lei, anul acesta suma este aproape de patru ori mai mare. Nu toți medicii stomatologi care au contract cu CJAS s-au arătat interesați de banii primiți pentru decontarea unor servicii stomatologice. Am primit în octombrie o sumă în plus și ar fi bine ca medicii să profite de această oportunitate”, a declarat Simona Polak, președinta CJAS Vaslui.

O parte din medicii stomatologi aflați sub contract nu a solicitat bani pentru servicii medicale decontate, astfel încât pacienții lor să poată beneficia de unele intervenții gratuite. Documentația care trebuie depusă la CJAS este destul de stufoasă iar controalele pentru urmărirea modului în care sunt folosite sumele sunt destul de dese. Acestea par a fi motivele pentru care unii medici stomatologi nu s-au adresat Casei pentru alocarea acestor bani.

Alocarea banilor se face în funcție de gradul de pregătire a medicilor și de locul în care au cabinetul. Astfel, un medic tânăr, fără grad profesional, de la oraș, a primit anul acesta 5.000 de lei, un medic specialist 6.210 lei, iar unul primar 7.452 de lei. În mediul rural, valoarea serviciilor stomatologice decontate de CJAS este mai mare, unui medic primar revenindu-i 8.073 de lei.

Conducerea CJAS sfătuiește pacienții să se uite pe site-ul Casei pentru a putea afla care sunt sumele alocate fiecărui medic stomatolog, în cazul în care are contract cu CJAS și a solicitat bani pentru diverse intervenții stomatologice, și dacă la momentul consultării site-ului cabinetul respectiv a epuizat sau nu fondurile. (Mihaela NICULESCU)

Veste bună pentru asigurații care au nevoie de tratamente stomatologice. Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Vaslui (CJAS) a primit anul acesta, în luna iunie, 800.000 de lei, bani care trebuie cheltuiți până la sfârșitul anului de către stomatologii aflați în contract cu instituția. De asemenea, în luna octombrie, după rectificarea de buget, CJAS a mai primit alți 300.000 de lei pentru stomatologi. În județul Vaslui sunt 56 de medici care au contract cu CJAS, dar numai 48 s-au prezentat cu actele necesare pentru a primi sumele cu care să poată presta servicii gratuite pacienților. „Dacă anul trecut am primit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: