Home » Sanatate » Reprezentanții SAJ Vaslui au contestat amenda de la Minister în instanță

Reprezentanții SAJ Vaslui au contestat amenda de la Minister în instanță

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui au contestat, ieri, în instanță o amendă în valoare de 20.000 primită de la Ministerul Sănătății, în urma decesului fetiței de patru ani decedate la scurt timp după internarea la Spitalul Municipal Huși. Comisia ministerială care a anchetat cazul a amendat SAJ Vaslui cu 20.000 de lei pentru că echipajul nu a dus-o pe micuță la urgențe, ci la pediatrie. De cealaltă parte, medicii de la SAJ Vaslui dau vina pe cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui și susțin că, în urmă cu două luni, i-au sesizat pe reprezentanții DSP Vaslui cu privire la faptul că la compartimentul de primiri urgențe din cadrul Spitalului Huși nu sunt primiți copiii și gravidele.

“Am depus astăzi acțiune în instanță pentru anularea acestei sancțiuni, deoarece considerăm nejustificată amenda primită. După ce am sesizat anumite disfuncționalități în ceea ce privește felul în care sunt direcționate urgențele la spitalul hușean, am ajuns să fim tot noi amendați”, a declarat, directorul medical al SAJ Vaslui, Ana Maria Ungureanu.

De altfel, în urmă cu două săptămâni reprezentanții instituției și-au exprimat, în cadrul unei conferințe de presă, nemulțumirea cu privire la amenda primită.

“Noi sesizăm DSP-ul cu privire la lucruri grave, de natura celor care au dus la decesul unui copil în vârstă de patru ani, deci cu privire la încălcarea unor legi, exact lucrul de care am fost noi acuzați și pentru care am fost amendați. DSP-ul trebuia să verifice spitalul în urma adresei noastre și să ia măsuri, ori să-i ajute să rezolve situația. Nu știm dacă medicul de gardă de la CPU Huși a fost anunțat sau nu, dar de prea multe ori ambulanțierii sunt direcționați cu bolnavii direct pe secții, fiind refuzați să mai treacă prin CPU. Culmea este că, la Huși, drumul spre lifturile care duc la secții trece prin camera de așteptare a CPU și pe tot parcursul derulării anchetei s-a procedat exact la fel, fără ca cineva să se sesizeze! Dacă nu se iau măsuri, situații de acest fel se mai pot repeata”, declara la acel moment dr. Daniel Ungureanu, vicepreședintele sindicatului “Ambulanța” Vaslui.

Echipa de control a Ministerului Sănătății (MS) a aplicat mai multe amenzi contravenționale, după ce a constatat, în urma verificării modului în care a fost gestionat cazul fetiței în vârstă de patru ani care a decedat în luna octombrie la Spitalul Municipal Huși, că au fost încălcate Ordinul MS privind conducerea și organizarea unităților și compartimentelor de primire a urgențelor, protocoalele de tratament în urgență, protocoalele de administrare a medicamentelor, precum și Regulamentul intern de organizare și funcționare a spitalului. Amenzile contravenționale au fost aplicate unor medici, Spitalului Municipal Huși și Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui. (Roxana NĂSTASĂ)

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui au contestat, ieri, în instanță o amendă în valoare de 20.000 primită de la Ministerul Sănătății, în urma decesului fetiței de patru ani decedate la scurt timp după internarea la Spitalul Municipal Huși. Comisia ministerială care a anchetat cazul a amendat SAJ Vaslui cu 20.000 de lei pentru că echipajul nu a dus-o pe micuță la urgențe, ci la pediatrie. De cealaltă parte, medicii de la SAJ Vaslui dau vina pe cei de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui și susțin că, în urmă cu două luni, i-au sesizat pe reprezentanții DSP…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: