Home / Sanatate / Când nu avem vaccin antigripal, mai compensăm un antireumatic

Când nu avem vaccin antigripal, mai compensăm un antireumatic

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat, după ședința de Guvern de marți, că lista de medicamente compensate și gratuite va fi actualizată cu 23 de noi produse farmaceutice, pentru 29 de indicații terapeutice.

În timp ce guvernul cheltuie sume importante pe medicamente, România se confruntă cu lipsa vaccinului antigripal necesar imunizării bătrânilor, copiilor si femeilor gravide. Anual, Ministerul Sănătății comandă un milion de doze de vaccin antigripal necesar pentru imunizarea bătrânilor, copiilor si gravidelor. Anul acesta, medicii de familie vor primi doar jumătate din necesarul dozelor de vaccin antigripal. Spre exemplu, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a solicitat Ministerului Sănătății 60.125 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire., dar încă nu se știe câte vor ajunge și nici data la care acestea vor fi livrate. Anul trecut, în județ au fost imunizate doar 12.500 de persoane.

Anul acesta, campania de vaccinare va începe după jumatatea lunii noiembrie, cu o lună mai târziu decât în celelalte țări din Europa, dar oficialii Ministerului Sănătății nu par să fie îngrijorați de această situație.

Medicii de familie spun că perioada propice pentru administrare a vaccinului antigripal este la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, astfel încât să existe suficient timp să se formeze anticorpii împotriva gripei. (Radu CREȚU)

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat, după ședința de Guvern de marți, că lista de medicamente compensate și gratuite va fi actualizată cu 23 de noi produse farmaceutice, pentru 29 de indicații terapeutice. În timp ce guvernul cheltuie sume importante pe medicamente, România se confruntă cu lipsa vaccinului antigripal necesar imunizării bătrânilor, copiilor si femeilor gravide. Anual, Ministerul Sănătății comandă un milion de doze de vaccin antigripal necesar pentru imunizarea bătrânilor, copiilor si gravidelor. Anul acesta, medicii de familie vor primi doar jumătate din necesarul dozelor de vaccin antigripal. Spre exemplu, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a solicitat Ministerului…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Echipamente medicale de 10,3 milioane lei pentru ambulatoriul Spitalului de Urgență Vaslui

de Dănuț CIOBANU Spitalul Județean ...

Copil de trei ani, dus în stare gravă la spital după ce a fost mușcat de câinele vecinilor

Un băiat în vârstă de ...

Vasluienii leșină pe capete din cauza caniculei

Nu mai puțin de 5 ...

%d blogeri au apreciat: