Home » Sanatate » Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului din Huși a fost închis temporar

Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului din Huși a fost închis temporar

Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului „Dumitru Castroian” din Huși a fost închis temporar, după ce medicul care coordona activitatea acestei structuri și-a dat demisia în urma amenzii de 1.500 de lei primită în cazul morții suspecte, la 40 de minute de la internare, a unei fetițe de patru ani.

În aceste condiții, urgențele medicale din zona Huși sunt direcționate către Spitalul Județean Vaslui și clinicile de specialitate din Iași. Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului din Huși se va redeschide atunci când va veni un nou specialist.

„În unele situații, medicii specialiști mai sunt chemați la camera de gardă a spitalului pentru rezolvarea unor cazuri, care nu sunt urgențe majore. Din păcate, medicul urgentist pe care-l aveam și coordona activitatea CPU nu a mai revenit asupra demisiei. Am făcut toate demersurile necesare la autoritățile competente, însă nu am primit niciun răspuns favorabil”, a declarat, alaltăieri, managerul Spitalului Municipal Huși, Lucia Rotaru.

Mai multe instituții și persoane responsabile de buna desfășurare a actului medical în cazul fetiței moarte în condiții suspecte la 40 de minute de la internare au fost sancționate de comisia desemnată de Ministerul Sănătății cu amenzi cuprinse între 1.000 și 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor.

Fetița de patru ani, din localitatea vasluiană Bunești-Averești a murit pe 4 octombrie la Spitalul Municipal Huși, la 40 de minute de la internare, iar părinții micuței îi acuză pe medici de malpraxis. Fetița a fost diagnosticată de către medicul de gardă cu „laringită acută, cu sindrom febril” și a primit tratament cu antibiotic. Părinții fetiței cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Părinții fetiței au depus plângere la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, prin care au cerut explicații cu privire la decesul fiicei lor. Atât Colegiul Medicilor, cât și Poliția au deschis anchete în acest caz. (Roxana NĂSTASĂ)

Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului "Dumitru Castroian" din Huși a fost închis temporar, după ce medicul care coordona activitatea acestei structuri și-a dat demisia în urma amenzii de 1.500 de lei primită în cazul morții suspecte, la 40 de minute de la internare, a unei fetițe de patru ani. În aceste condiții, urgențele medicale din zona Huși sunt direcționate către Spitalul Județean Vaslui și clinicile de specialitate din Iași. Compartimentul de Primiri Urgențe a Spitalului din Huși se va redeschide atunci când va veni un nou specialist. "În unele situații, medicii specialiști mai sunt chemați la camera de gardă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: