Home » Sport » Elevii bârlădeni sunt dornici să învețe kempo

Elevii bârlădeni sunt dornici să învețe kempo

Copiii iubitori de karate, în special kempo, au avut ocazia să participe la un stagiu de inițiere și pregătire, alături de sensei Gabriel Manta.

73 de elevi din Bârlad au participat în perioada 1-6 noiembrie la un stagiu de inițiere și pregătire în kempo, intitulat „Campionii kempo în școala ta!” Acesta s-a desfășurat în localitatea Brezoi, județul Vâlcea. Pentru a se pregăti în cele mai bune condiții organizatorii taberei au pus la dispoziție o sală de antrenament specială pentru artele marțiale.

„A fost o atmosferă foarte bună de lucru și un ambient plăcut. Am tot respectul față de Federația Română de Kempo și Ministerul Tineretului și Sportului. De asemenea, vreau le mulțumesc pentru deosebita organizare președintelui Federației de kempo, Amatto Zaharia și antrenorul lotului național, Albert Stoica”, ne-a declarat Gabriel Manta, antrenor kempo Miyagi Dojo Bârlad și conducător și coordonator al elevilor.

În toată această perioadă, elevii s-au antrenat de două ori pe zi. Ei au fost grupați în două grupe, sub 12 ani și 12-16 ani. Antrenamentele au fost unele specifice. Cei sub 12 ani au avut antrenamente de o oră pe când ceilalți aveau o oră și jumătate de antrenament.

La Brezoi, elevii au putut fi analizați de un doctor după ce, înainte de plecare, li s-a făcut viză medicală tuturor participanților la stagiu. Doctorul a participat și la toate antrenamentele din această perioadă.

„Copiii s-au comportat foarte bine și am tot respectul față de profesori și de cadrele medicale. Ne-am bucurat de o deschidere foarte mare a școlilor cu care am colaborat și a Inspectoratului Școlar Județean Vaslui”, ne-a mai spus Gabriel Manta.

În perioada 25-30 octombrie, a mai fost un stagiu de inițiere și pregătire în kempo, numit „Și tu poți fi campion!” condus de Alexandru Rotaru, antrenor kempo Wazary Dojo Bârlad.

Aceste stagii au fost organizate de Fedarația Română de Kempo în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul proiectului de inițiere și pregătire în kempo „Pierre de Coubertin”. Proiectul este unul gratuit și se desfășoară pe plan național în perioada 12 septembrie – 1 decembrie. (A.A.)

Copiii iubitori de karate, în special kempo, au avut ocazia să participe la un stagiu de inițiere și pregătire, alături de sensei Gabriel Manta. 73 de elevi din Bârlad au participat în perioada 1-6 noiembrie la un stagiu de inițiere și pregătire în kempo, intitulat „Campionii kempo în școala ta!” Acesta s-a desfășurat în localitatea Brezoi, județul Vâlcea. Pentru a se pregăti în cele mai bune condiții organizatorii taberei au pus la dispoziție o sală de antrenament specială pentru artele marțiale. „A fost o atmosferă foarte bună de lucru și un ambient plăcut. Am tot respectul față de Federația Română…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: