Home » Administratie » Desiderosi a parlare la lingua italiana

Desiderosi a parlare la lingua italiana

Sau „Dornici să vorbească italiana”. Peste 120 de bârlădeni s-au înscris la cursurile de limbă italiană organizate de biblioteca orașului.

Ingineri, profesori, economiști, bugetari, casnice, curieri, învățători, pensionari, șomeri – toți aceștia sunt categoriile din rândul cărora bârlădenii s-au înscris la cursurile de limbă italiană organizate la Biblioteca „Stroe S. Belloescu” Bârlad și care reprezintă „revelația culturală” a acestei toamne.

Cursurile se desfășoară în cadrul unui parteneriat cu Andra Iulia Rîpan, absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a unui master de limba italiană la Universitatea din Udine (Italia). Până ieri, când a fost data limită a înscrierilor, au solicitat să parcurgă aceste cursuri 125 de bârlădeni.

Ne bucurăm că am reușit să convingem atât de multe persoane să vină la cursurile de limbă italiană, și de diversitatea categoriilor de vârstă și sociale ale cursanților. Avem 12 persoane înscrise cu vârste între 27 și 33 de ani, 43 cu vârste între 17 și 28 de ani, 25 de copii cu vârste între 6 și 15 ani, și cei mai mulți, 46, sunt persoane peste 37 de ani”, a declarat Cristina Vizitiu, directorul Bibliotecii „Stroe Belloescu” Bârlad.

O parte dintre cei care s-au înscris la cursuri au de gând să plece la muncă în străinătate. Cursurile se vor desfășura pe două niveluri: A1 – începători și B2 – ceva mai avansați.

Unii dintre cei înscriși ar dor să participe la cursuri doar duminica. Acest lucru nu se poate, fiindcă duminica voluntarul nostru are liber”, a mai spus Cristina Vizitiu.

În funcție de decizia acestora, vor fi organizate patru sau cinci grupe. Cursurile încep luni, 10 noiembrie. (Mihaela NICULESCU)

Sau "Dornici să vorbească italiana". Peste 120 de bârlădeni s-au înscris la cursurile de limbă italiană organizate de biblioteca orașului. Ingineri, profesori, economiști, bugetari, casnice, curieri, învățători, pensionari, șomeri - toți aceștia sunt categoriile din rândul cărora bârlădenii s-au înscris la cursurile de limbă italiană organizate la Biblioteca „Stroe S. Belloescu” Bârlad și care reprezintă "revelația culturală" a acestei toamne. Cursurile se desfășoară în cadrul unui parteneriat cu Andra Iulia Rîpan, absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și a unui master de limba italiană la Universitatea din Udine (Italia). Până ieri, când a fost data limită a înscrierilor,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. ca sa plece in ITalia la babute, sau de ce? e hilar sa mergi in microbuz de tara si sa auzi ca se vorbeste italiana cu neamuri de prin lume… ei nu stiu romana si vorbesc despre euroi si in limba italiana.

%d blogeri au apreciat: