Home » World » Mii de baloane au fost eliberate la Berlin, marcând demolarea Zidului în urmă cu 25 de ani

Mii de baloane au fost eliberate la Berlin, marcând demolarea Zidului în urmă cu 25 de ani

Mii de baloane s-au ridicat duminică seara spre cerul Berlinului, pe fundalul Odei Bucuriei lui Beethoven, în uralele mulțimii, un final spectaculos al unui weekend care a marcat 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului.Câteva sute de mii de persoane erau prezente la Poarta Brandeburg și în centrul Berlinului, pentru a asista la eliberarea celor aproximativ 7.000 de baloane luminoase, pe o porțiune de 15 kilometri pe care se afla Zidul care a despărțit orașul de la 13 august 1961 și până pe 9 noiembrie 1989.

„Ne înclinăm în fața hotărârii” manifestanților est-germani care au avut curajul să iasă pe stradă și să ceară mai multă libertate în urmă cu 25 de ani, a declarat primarul Berlinului Klaus Wowereit, la Poarta Brandenburg. „Suntem un popor fericit!”, a adăugat el, înainte să fie eliberat primul balon.

Chiar înainte mulțimea l-a ovaționat pe fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, în vârstă de 83 de ani, căruia i se atribuie meritul că a permis Reunificarea germană, scandând „Gorbi! Gorbi!”.

Fostul lider al Sindicatului polonez Solidarnosc Lech Walesa a fost, de asemenea, aplaudat îndelung.

După aceea, Staatskapelle, orchestra condusă de dirijorul israeliano-argentinian Daniel Barenboim a început să interpreteze Oda Bucuriei, imnul Uniunii Europene (UE), creând un moment încărcat de o emoție puternică.

Uralele mulțimii au continuat pe străzile Berlinului și se intensificau de fiecare dată când era eliberat încă un balon.

„Demolarea Zidului Berlinului a arătat că visurile pot deveni realitate”, a declarat cancelarul german Angela Merkel în cursul acestei zile de sărbătoare.

Sursa: mediafax.ro

Mii de baloane s-au ridicat duminică seara spre cerul Berlinului, pe fundalul Odei Bucuriei lui Beethoven, în uralele mulțimii, un final spectaculos al unui weekend care a marcat 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului.Câteva sute de mii de persoane erau prezente la Poarta Brandeburg și în centrul Berlinului, pentru a asista la eliberarea celor aproximativ 7.000 de baloane luminoase, pe o porțiune de 15 kilometri pe care se afla Zidul care a despărțit orașul de la 13 august 1961 și până pe 9 noiembrie 1989. "Ne înclinăm în fața hotărârii" manifestanților est-germani care au avut curajul să iasă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: