Home » Administratie » Europenii dau bani pentru o apă mai bună

Europenii dau bani pentru o apă mai bună

La mijlocul acestei luni, în județul Vaslui ar putea să înceapă efectiv realizarea lucrărilor la cele trei stații de reablitare a stațiilor de epurare a apei din Vaslui, Bârlad și Huși. Investiția, finanțată de UE, are ca obiectiv alinierea sistemului de alimentare cu apă potabilă la după standardele UE. Per total, 90 milioane de lei vor fi folosite pentru ca vasluienii să bea aceeași apă ca europenii. Pe baza proiectului, în municipiile Vaslui și Bârlad se vor construi două instalații noi de epurare a apei, care vor deservi o populație de aproape 150.000 de locuitori, iar la Huși se va reabilita și moderniza stația de epurare aflată în exploatare.

La nivelul județului, programul de reabilitare a sistemului de apă și canal este în plină desfășurare. După semnarea contractului de asistență tehnică, managerii proiectului au început procedurile de licitație publică. În februarie 2014 s-a semnat contractul de reabilitare a stațiilor de tratare din municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, valoarea lucrărilor fiind de 44 milioane de lei. Termenul de finalizare al lucrărilor: data de 15 noiembrie 2015. Potrivit responsabililor, lucrările la cele trei puncte sunt avansate, iar în următoarele două săptămâni, la stația de tratare Delea din Vaslui, vor fi aduse utilajele noi, urmând ca și restul stațiilor să fie dotate cu tehnologie modernă. Tot în acest prim proiect pe rețelele de apă și canalizare din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești se vor amplasa senzori de sistem, ce vor monitoriza mai mulți parametri tehnici (debit, presiune), precum și calitatea apei ce va ajunge la consumatori. (Bogdan RUSU)

La mijlocul acestei luni, în județul Vaslui ar putea să înceapă efectiv realizarea lucrărilor la cele trei stații de reablitare a stațiilor de epurare a apei din Vaslui, Bârlad și Huși. Investiția, finanțată de UE, are ca obiectiv alinierea sistemului de alimentare cu apă potabilă la după standardele UE. Per total, 90 milioane de lei vor fi folosite pentru ca vasluienii să bea aceeași apă ca europenii. Pe baza proiectului, în municipiile Vaslui și Bârlad se vor construi două instalații noi de epurare a apei, care vor deservi o populație de aproape 150.000 de locuitori, iar la Huși se va…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: