Google+
Home » National » Persoanele care vor denunta companiile care incalca legea si aduc dovezi pentru inceperea unei investigatii ar putea primi compensatii financiare

Persoanele care vor denunta companiile care incalca legea si aduc dovezi pentru inceperea unei investigatii ar putea primi compensatii financiare

Consiliul Concurentei vrea sa recompenseze financiar persoanele fizice care denunta companiile care incalca legea concurentei si care aduc dovezi pentru inceperea unei investigatii, dupa modelul aplicat de Ungaria, potrivit unui proiect de act normativ pe aceasta tema care urmeaza sa fie lansat anul viitor.

„Vrem sa dam posibilitatea persoanelor fizice de a furniza elemente care sa stea la baza declansarii investigatiilor noastre. Ele pot si acum, dar incercam exact sa reglementam”, a declarat luni presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, citat de Mediafax.
El a spus ca cel mai elocvent exemplu este al Statelor Unite ale Americii, cu o practica foarte raspandita privind incurajarea celor care prezinta autoritatilor dovezi de incalcare a legii si unde se poate ajunge la compensatii financiare foarte mari, fara a exista o limitare a acestor sume.
„Mai in zona noastra, mai apropiat de modelele noastre cultural-politice, ceva similar se intampla in Ungaria, unde compensatia este plafonata la circa 50.000 de euro, daca nu ma insel, pe cand la americani cea mai mare recompensa a fost de 100 milioane de dolari, acordata in acest an”, a spus Chiritoiu.
Intrebat daca in Romania se va aplica o recompensa financiara in suma fixa sau procentual, el a raspuns ca este prea devreme sa se pronunte, urmand ca abia in prima parte a anului viitor sa fie redactat si finalizat proiectul. Chiritoiu a mai spus ca nu stie deocamdata in ce forma va fi adoptat actul normativ, lege sau ordonanta de Guvern.
Sursa; incont.ro
Consiliul Concurentei vrea sa recompenseze financiar persoanele fizice care denunta companiile care incalca legea concurentei si care aduc dovezi pentru inceperea unei investigatii, dupa modelul aplicat de Ungaria, potrivit unui proiect de act normativ pe aceasta tema care urmeaza sa fie lansat anul viitor. "Vrem sa dam posibilitatea persoanelor fizice de a furniza elemente care sa stea la baza declansarii investigatiilor noastre. Ele pot si acum, dar incercam exact sa reglementam", a declarat luni presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, citat de Mediafax. El a spus ca cel mai elocvent exemplu este al Statelor Unite ale Americii, cu o practica foarte…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: