Home » Invatamant » Reparații la Școala „Principesa Elena Bibescu”

Reparații la Școala „Principesa Elena Bibescu”

Elevii Școlii nr. 5 „Principesa Elena Bibescu” Bârlad au început anul școlar într-o clădire reabilitată, modernizată și igienizată. Din 1996, când s-au realizat reparații capitale, școala nu a mai beneficiat de nicio lucrare de anvergură. Anul trecut, cu sprijinul financiar al primăriei, au fost demarate lucrări de amploare, care continuă și acum.

Am reușit să dăm un aspect nou școlii. S-au ras pereții, s-a dat cu glet și var lavabil. S-au reparat ulucele atât la școală, cât și la Grădinița nr. 17, aflată în curtea școlii noastre. S-a schimbat și o parte din tabla acoperișului afectat de ploile și vântul puternic din ultimul an. De asemenea, am reparat gardul școlii și o parte din fațada școlii, s-a pus gresie pe treptele de la intrarea în școală și s-a amenajat o rampă pentru persoanele cu handicap”, a declarat profesorul Ionel Dumitrașc, directorul Școlii „Principesa Elena Bibescu”.

Sc 5 hol reparatiiElevii școlii pot să facă sport în condiții mult îmbunătățite. În holul din fața sălii de sport a fost amenajat un vestiar cu două compartimente, unul pentru fete și unul pentru băieți. În linii mari, clădirea școlii arată acum acceptabil.

Cu siguranță, mai este nevoie de multe îmbunătățiri, cum ar fi reparații la fațada școlii și asfaltarea terenului de sport, practic toată curtea școlii”, a mai precizat directorul Ionel Dumitrașc.

Școala ar mai avea nevoie și de înlocuirea stoleriei și montarea de geamuri termopan. Din păcate, astfel de geamuri nu pot fi montate în cazul clădirilor de patrimoniu. Sediul școlii „Principesa Elena Bibescu” face parte din categoria monumentelor istorice. Clădirea a fost construită în 1896, autentificarea fiind făcută pe baza unei efigii descoperite în fundația de piatră a școlii în 1996, cu ocazia lucrărilor de consolidare. De-a lungul anilor, în clădire a funcționat o școală primară, apoi o școală de arte și meserii și din 1944 a devenit școală normală. Din 1960 s-a transformat în școală gimnazială, cum a rămas până astăzi. (Mihaela NICULESCU)

Elevii Școlii nr. 5 „Principesa Elena Bibescu” Bârlad au început anul școlar într-o clădire reabilitată, modernizată și igienizată. Din 1996, când s-au realizat reparații capitale, școala nu a mai beneficiat de nicio lucrare de anvergură. Anul trecut, cu sprijinul financiar al primăriei, au fost demarate lucrări de amploare, care continuă și acum. „Am reușit să dăm un aspect nou școlii. S-au ras pereții, s-a dat cu glet și var lavabil. S-au reparat ulucele atât la școală, cât și la Grădinița nr. 17, aflată în curtea școlii noastre. S-a schimbat și o parte din tabla acoperișului afectat de ploile și vântul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

3 comments

  1. domnule director, dar la gradinta cand intrati cu reabilitarea cadrelor didactice.toata ziua stau la fumat,cafea,etc.copii raman des nesupravegheati sau in grija femeii de serviciu,nemaivorbind de costumatiile educatoarelor.deunazi am fost pentru a-mi lua copilul acasa si am crezut ca am intrat intr-o casa de moravuri usoare.educatoarea avea o fustita scurta…scurta…de mai marea rusinea.prin zona se vorbeste ca ar fi amanta dumneavoastra acest personaj.este adevarat?

    • cine dracu se uita la caricatura asta de om:)) si urat si prost, daca nu l baga nimeni in seama se baga singur.doamneeeee puneti fratilor mana de la mana si cumparati-i o oglinda ca sa faca exercitii de vorbire, ca poate scapa de tracul pe care il are la CP(nu mai vorbim de dezacorduri, repetitii si nimic esential).dar nu tb sa avem asteptari prea mari de la piticul asta pe tocuri si cu aere de don juan

  2. se uita stai linistit.bagaboantele de la tara nu se uita la caracter,frumusete interioara si exterioara.ele urmaresc doar interesul,si daca esti la pieptul directorului ce mai conteaza ?

%d blogeri au apreciat: