Home » Justitie » Sancțiunile nu se prea potrivesc cu patronii

Sancțiunile nu se prea potrivesc cu patronii

În județul Vaslui, de ani de zile cel mai mare număr de sancțiuni contravenționale sunt date de autorități cetățenilor de rând pentru abateri minore, în timp ce patronii care comit nereguli grave sunt greu de pedepsit.

În anul 2013, salariații Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au dat un număr uriaș 57.567 de sancțiuni și au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de infracțiuni economice față de anul anterior (cu 138 mai multe), iar polițiștii de frontieră au dat 507 sancțiuni pe linia traficului de țigări.

La polul celălalt se situează funcționarii dintr-o multitudine de servicii, direcții, inspectorate. De exemplu, inspectorii cu funcție de control din cadrul Direcției Agricole a Județului au reușit cu greu să execute, în 2013, un număr de 80 de acțiuni specifice. Aceștia au acordat 19 sancțiuni legate de depozitarea pâinii, trei pentru depozitarea improprie a produselor agricole și 35 de sancțiuni pentru nerespectarea unor standarde de calitate privind comercializarea fructelor și legumelor. În situații asemănătoare se află Direcțiea Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, care a reușit în cele 365 de zile ale anului trecut să opereze 47 de sancțiuni. “Campionii” absoluți sunt cei de la Gospodărirea Apelor, cu un record de o singură sancțiune. (Bogdan RUSU)

În județul Vaslui, de ani de zile cel mai mare număr de sancțiuni contravenționale sunt date de autorități cetățenilor de rând pentru abateri minore, în timp ce patronii care comit nereguli grave sunt greu de pedepsit. În anul 2013, salariații Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au dat un număr uriaș 57.567 de sancțiuni și au înregistrat o creștere semnificativă a numărului de infracțiuni economice față de anul anterior (cu 138 mai multe), iar polițiștii de frontieră au dat 507 sancțiuni pe linia traficului de țigări. La polul celălalt se situează funcționarii dintr-o multitudine de servicii, direcții, inspectorate. De exemplu,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: