Home » Social » Weekend de foc pentru pompieri

Weekend de foc pentru pompieri

Pompierii vasluieni au avut parte de un sfârșit de săptămână „incandescent”, fiind solicitați să intervină pentru stingerea a șase incendii.

Vineri, Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină, la ora 13.50, în municipiul Vaslui, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați, cu risc de propagare către o livadă din apropiere.

Duminică, Secția de Pompieri Huși a fost solicitată să intervină, la ora 16.56, în municipiul Huși, pentru stingerea tot a unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 800 mp.

Vineri seara, la ora 21.05, pompierii militari au fost din nou solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Corni Albești, comuna Albești. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui cu o autospecială de stingere, care a acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. Flăcările au distrus aproximativ cinsprezece tone de furaje, pompierii reușind să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă la locuință și anexele din curte. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost focul deschis în spații deschise, făcut pentru arderea unor deșeuri din gospodărie în apropierea depozitului de furaje.

Sâmbătă dimineață, la ora 03.50, pompierii militari au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la un bloc de locuințe din municipiul Vaslui, la o încăpere cu destinația de uscător. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, la fața locului s-a deplasat Detașamentul de Pompieri Vaslui, cu o autospecială de stingere. În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta generalizat la materialele depozitate în uscător, cu degajare mare de fum și pericol de propagare la acoperișul blocului. Flăcările au distrus bunurile din interiorul uscătorului și s-au degradat pereții încăperii. Intervenția prompă a pompierilor a limitat incendiul la nivelul încăperei respective, fără a afecta celelalte apartamente sau acoperișul blocului. Împrejurarea determinantă care a condus la generarea acestui incendiu a fost focul deschis în spații închise, respectiv lăsarea unei lumânări nesupravegheate și amplasată necorespunzător. Intervenția a durat aproximativ treizeci de minute și nu s-au înregistrat victime.

Tot sâmbătă, spre seară, la ora 20.13, Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină, pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la o magazie dintr-o gospodărie din localitatea Trohan, comuna Gârceni. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Flăcările au distrus aproximativ treizeci și cinci patru metri pătrați perete din scândură precum și circa douăsprezece metri pătrați de acoperiș. Cel mai probabil, incendiul a fost produs de efectul termic de la un coș de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile ale magaziei.

Duminică, Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină, la ora 19.29, în suburbia Brodoc a municipiului Vaslui, pe strada Nicolae Grigorescu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii. În incendiu a ars aproximativ un metru pătrat tavan din scândură din jurul coșului de fum. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un coș de fum neprotejat termic față de elementele combustibile ale acoperișului. (R.N.)

Pompierii vasluieni au avut parte de un sfârșit de săptămână „incandescent”, fiind solicitați să intervină pentru stingerea a șase incendii. Vineri, Detașamentul de Pompieri Vaslui a fost solicitat să intervină, la ora 13.50, în municipiul Vaslui, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați, cu risc de propagare către o livadă din apropiere. Duminică, Secția de Pompieri Huși a fost solicitată să intervină, la ora 16.56, în municipiul Huși, pentru stingerea tot a unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 800 mp. Vineri seara,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: