Home » Sanatate » Operații cu aparatură de top la Spitalul Județean

Operații cu aparatură de top la Spitalul Județean

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a achiziționat de curând un aparat de electro-sigilare vasculară cu argon, de tip ligasure. Pe lângă reducerea semnificativă a duratei intervenție și economia de materiale consumabile, acest aparat permite efectuarea unor operații complicate.

“Aceste aparat este foarte util. Practic, în loc să pui pense și să legi fiecare vas în parte, se face electrocoagulare, ceea ce nu numai că scurtează timpul intervenției, dar micșorează drastic riscul de unor eventuale complicații. În plus, o asemenea unitate va crește și gama de intervenții. Este foarte utilă în intervențiile de cancer, spre exemplu”, ne-a declarat dr. Emanuel Toma, șeful Blocului Operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Odată cu unitatea de electro-sigilare vasculară, spitalul a mai achiziționat două aparate de anestezie, un autoclav laborator, o camera video urologică, un microscop optic 30 de grade pentru edoscopie joasă și un banc de preluare probe cu hotă pentru evacuarea substanțelor chimie.

“Toate acestea ne-au costat 448.000 de lei, 90% din această sumă provenind de la Ministerul Sănătății și 10% de la Consiliul Județean Vaslui. Ne bucură că ministrul și-a respectat promisiunea făcută la Vaslui și ne-a alocat această sumă pentru aparatură medicală”, ne-a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui. (R.C.)

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a achiziționat de curând un aparat de electro-sigilare vasculară cu argon, de tip ligasure. Pe lângă reducerea semnificativă a duratei intervenție și economia de materiale consumabile, acest aparat permite efectuarea unor operații complicate. “Aceste aparat este foarte util. Practic, în loc să pui pense și să legi fiecare vas în parte, se face electrocoagulare, ceea ce nu numai că scurtează timpul intervenției, dar micșorează drastic riscul de unor eventuale complicații. În plus, o asemenea unitate va crește și gama de intervenții. Este foarte utilă în intervențiile de cancer, spre exemplu”, ne-a declarat dr. Emanuel…

Review Overview

User Rating: 0.55 ( 1 votes)

About Mihai Vasile