Home » Sanatate » Tratamentele homeopatice

Tratamentele homeopatice

Omul modern s-a obișnuit să ia o pastilă pentru orice problemă fizică, însă nu tot timpul sunt luate în calcul și efectele secundare ale acestora, dacă sunt administrate pe termen lung.

Homeopatia s-a născut din nevoia de a vindeca complet un individ, fără a-i fi provocate alte daune fizice. Obiectivul însănătoșirii homeopatice nu este doar vindecarea fizică ci vindecarea completă, totală, obținută prin deblocarea și reechilibrarea energiei sale. Medicul prescrie remediile, urmărind caracteristicile pacientului, caracterul, ținuta, modul în care se mișcă, în care vorbește, constituția și, nu în ultimul rând, afecțiunile mai vechi.

Prezentarea remediilor homeopate

Există peste 2000 de remedii homeopate. Orice substanță existentă în natură este un potențial remediu, însă substanțele naturale sunt prelucrate în laboratoare specializate. Substanțele naturale sunt macerate obținându-se o tinctură din care se ia o picătură care se diluează și se agită în procesul de potențare. Acest procedeu se repetă până la obținerea diluției infinitezimale dorite în scopul creșterii terapeutice a remediului. Concentrațiile remediilor homeopate diferă în funcție de numărul de diluții la care a fost supusă substanța. Aceasta fiind semnificația numărului ce apare după denumiirea remediului. Cu cât numărul este mai mare cu atât puterea remediului este mai mare.

De obicei, acestea se prezintă sub formă de granule ce se administrează sublingual (sub limbă) în anumite momente ale zilei (dimineața, la prânz și seara), tablete sau sub formă lichidă. Aceste remedii se administrează după masă. Mai există remedii sub formă de cremă, gel și supozitoare.

Prepararea remediilor are în vedere un proces de potențare care înseamnă că substanța originală este diluată în alcool sau în apă distilată după care se scutură de câteva ori. Numărul de diluții este înscris pe etichetă: cu cât valoarea acestuia este mai mare, cu atât este mai diluat.

Remediile homeopate sunt adresate unei game variate de afecțiuni: oboseală cronică, insomnii, sinuzită, alergii, răceli, depresie, migrene, probleme dermatologice sau hormonale etc.

Opinii pro și contra

Homeopatia și remediile sale reprezintă un subiect extrem de controversat în comunitatea științifică și medicală. Polemicile sunt între susținătorii homeopatiei și cercetători care au prezentat studii conform cărora nu există suficiente dovezi care să arate eficiența remediilor homeopate.

Argumentele aduse de susținătorii homeopatiei sunt diverse. Aceștia afirmă că tratamentele homeopate sunt non-invazive, nu dau dependență și pot fi folosite de oricine, chiar și de copii sau femei gravide. Suținătorii homeopatiei subliniază adesea că astfel tratează problema de la „rădăcină” și oferă rezultate pe termen lung. În ajutorul celor cu opinii pro vin și o serie de studii care demonstrează îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții celor care au urmat tratamente homeopate.

Însă cum nu poate fi toată lumea de aceeași părere, unii oameni de știință aduc argumente conform cărora tratametele homeopate sunt un fel de poțiuni magice, care nu își au originea în științe precum biologie, chimie sau fizică.

Cu toate acestea din ce în ce mai mulți oameni își găsesc vindecarea în terapiile alternative.

În această situație se regăsește Mihaela T. care ne-a declarat: „De când am descoperit remediile homeopate, am scăpat de mai multe probleme medicale. În primul rând fetița mea nu mai răcește atât de des ca înainte și dacă se întâmplă acest lucru, după administrarea remediului își revine imediat. Este adevărat că la mine nu a funcționat în toate situațiile însă nici nu m-am așteptat să fie așa, nu cred că remediile pot fi un panaceu universal. Am observat și în cazul meu dar și al altor persoane că remediile dau rezultate mai bune și mai rapide la copii. Remediile homeopate au scăpat-o pe mama mea de o formă ușoară de depresie și de insomnie. Cred că pot fi benefice în unele cazuri”.

La polul opus este Raluca, care nu are foarte mare încredere în terapiile alternative: „Nu prea cred în astea. Am incercat și pentru răceală, că tot fac reclamă pe la televizor, și pentru sinuzită, dar nimic. Poate nu merge la mine dar la alții da. Nu știu ce să zic”.

Omul modern s-a obișnuit să ia o pastilă pentru orice problemă fizică, însă nu tot timpul sunt luate în calcul și efectele secundare ale acestora, dacă sunt administrate pe termen lung. Homeopatia s-a născut din nevoia de a vindeca complet un individ, fără a-i fi provocate alte daune fizice. Obiectivul însănătoșirii homeopatice nu este doar vindecarea fizică ci vindecarea completă, totală, obținută prin deblocarea și reechilibrarea energiei sale. Medicul prescrie remediile, urmărind caracteristicile pacientului, caracterul, ținuta, modul în care se mișcă, în care vorbește, constituția și, nu în ultimul rând, afecțiunile mai vechi. Prezentarea remediilor homeopate Există peste 2000 de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: