Home » World » ONU se teme de "revenirea la un război total" în estul Ucrainei

ONU se teme de "revenirea la un război total" în estul Ucrainei

ONU se teme de „revenirea la un război total” în estul Ucrainei, a declarat un oficial de rang înalt al Națiunilor Unite, miercuri, înainte de deschiderea reuniunii de urgență a Consiliului de Securitate. Secretarul general adjunct pentru Afaceri Politice, Jens Andres Toyberg-Frandzen, a evocat un al doilea scenariu posibil, și anume „un conflict înghețat ce ar menține statu-quoul în estul Ucrainei timp de ani sau decenii”.

Al treilea scenariu posibil este „continuarea cu zgomot redus a conflictului (…) timp de mai multe luni, cu lupte sporadice de mică intensitate urmate de perioade în care ostilitățile și pierderile umane cresc”. Primul și al treilea scenariu „ar fi o catastrofă pentru Ucraina”, a apreciat oficialul ONU. Această reuniune a fost convocată la cererea Statelor Unite pentru a trece în revistă acuzațiile cu privire la incursiuni militare ruse în estul Ucrainei, confirmate de NATO și OSCE. Observatori ai OSCE au informat marți că 43 de camioane militare fără numere de înmatriculare se îndreptau către centrul orașului Donețk, bastion al forțelor separatiste proruse din estul Ucrainei. Cinci dintre aceste camioane tractau echipamente de artilerie și alte cinci lansatoare de rachete multiple, a precizat organizația într-un comunicat. Administrația prooccidentală de la Kiev a acuzat Rusia zilele trecute că a trimis un nou convoi militar în estul Ucrainei, în contextul conflictului armat soldat cu peste 4.000 de morți. Ministerul rus al Apărării a respins miercuri acuzațiile privind prezența unor convoaie militare ruse în Ucraina, apreciind că acestea sunt „fără fundament”.

Sursa: mediafax.ro

ONU se teme de "revenirea la un război total" în estul Ucrainei, a declarat un oficial de rang înalt al Națiunilor Unite, miercuri, înainte de deschiderea reuniunii de urgență a Consiliului de Securitate. Secretarul general adjunct pentru Afaceri Politice, Jens Andres Toyberg-Frandzen, a evocat un al doilea scenariu posibil, și anume "un conflict înghețat ce ar menține statu-quoul în estul Ucrainei timp de ani sau decenii". Al treilea scenariu posibil este "continuarea cu zgomot redus a conflictului (...) timp de mai multe luni, cu lupte sporadice de mică intensitate urmate de perioade în care ostilitățile și pierderile umane cresc". Primul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: