Home » Administratie » Taxe mai mari pe construcții, spectacole și reclamă

Taxe mai mari pe construcții, spectacole și reclamă

Primăria municipiului Vaslui a postat pe site-ul instituției un proiect de hotărâre ce vizează creșterea cu 20% a mai multor taxe și impozite stabilite la nivel local, începând de la 1 ianuarie 2015. Proiectul a fost supus dezbaterii publice, prilej cu care instituția așteaptă sugestii și opinii din partea comunității. Taxele ce ar putea fi majorate nu afectează populația săracă ci îi vizează pe cei care vor să construiască, să demoleze sau să organizeze spectacole.

Potrivit actului normativ propus la nivel local, principalele taxe și impozite care vor fi majorate sunt legate de domeniul construcțiilor, iar creșterea este cu 20%. Impozitul, respectiv taxa pe clădiri pentru persoanele juridice, care au efectuat reevaluarea clădirilor în ultimii trei ani anteriori anului fiscal de referință, va fi majorat la 20% față de nivelurile stabilite în Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare. De asemenea, cu același procent vor crește taxele pentru: eliberarea autorizației de construire pentru lucrările organizate de șantier, pentru persoane fizice și juridice; eliberarea autorizației de amenajare de tabere, de corturi, căsuțe sau rulote ori campinguri, precum și taxa pentru eliberarea autorizației de construire, pentru persoane fizice și juridice.

De asemenea, persoanele fizice și juridice care vor să demoleze imobilele deținute, vor achita cu 20% mai mult ca anul acesta, pentru eliberarea autorizației de desființare totală sau parțială a construcțiilor și la fel de mult pentru prelungirea unui certificat de urbanism sau a unei autorizații de construire. Nici firmele de publicitate nu vor plăti aceleași taxe ca în 2014. Taxa pentru servicii de reclamă și publicitate va crește tot cu 20%. Tot din 2015, cei care vor organiza spectacole vor fi obligați să achite o taxă majorată tot cu 20%. Restul taxelor și impozitelor vor rămâne la aceeași sumă stabilită pentru anul 2014. (Bogdan RUSU)

Primăria municipiului Vaslui a postat pe site-ul instituției un proiect de hotărâre ce vizează creșterea cu 20% a mai multor taxe și impozite stabilite la nivel local, începând de la 1 ianuarie 2015. Proiectul a fost supus dezbaterii publice, prilej cu care instituția așteaptă sugestii și opinii din partea comunității. Taxele ce ar putea fi majorate nu afectează populația săracă ci îi vizează pe cei care vor să construiască, să demoleze sau să organizeze spectacole. Potrivit actului normativ propus la nivel local, principalele taxe și impozite care vor fi majorate sunt legate de domeniul construcțiilor, iar creșterea este cu 20%.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: