Home » Politic » Vasluiul votează: BEJ Vaslui: până la ora 16 au votat 41,29 % (UPDATE ora 17,15)

Vasluiul votează: BEJ Vaslui: până la ora 16 au votat 41,29 % (UPDATE ora 17,15)

La raportarea executată de Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui privind prezența la vot de la ora 16, instituția a dat publicității faptul că 41,29% din cetățenii județului cu drept de vot s-au prezentat în secțiile de votare. Numeric, potrivit BEJ Vaslui, la ora menționată, au votat 155086 de persoane din cele 375603 cu drept de vot. Menționăm că BEJ nu a primit nici o sesizare privind existența unor nereguli pe linie de organizare sau care să vizeze comiterea de infracțiuni la adresa legii electorale.

Potrivit ultimei raportări făcute de Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui privind prezența la vot, până la ora 13, au votat 93.900, respectiv 25% din cei 375.603 de alegători cu drept de vot din județ. Potrivit BEJ, până la ora de referință nu s-au înregistrat evenimente deosebite legate de organizarea alegerilor sau de încălcări flagrante ale legii electorale.

Liberalul Corneliu Bichineț, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, s-a deplasat până la ora 11:45 în secțiile de votare din 13 comune. Vicepreședintele a declarat că nu au fost probleme decât la Negrești. „Pe țară, Iohannis, care va fi câștigătorul, va cumula 52,3%, ar pe județul Vaslui 41%. Am fost în 13 comune, acum sunt la Buda Oșești și nu am observat evenimente deosebite. La Negrești totuși, ar fi ceva probleme. Conform unui obicei mai vechi, conducerea orașului folosește pe cei de la 416 și îi aduce cu mașinile la vot, influențându-i”, a declarat Bichineț.

Conform raportărilor făcute de membrii secțiilor de votare către partidelor politice, procentul de prezență la vot ar fi ajuns, la ora 12, la 14%. Aăadar, în  cazul în  care acest procent este veridic, asta înseamnă că peste 50,000 de vasluieni și-au exprimat dreptul de vot până la ora menționată.

stampila-de-votAstzi, cei 375.603 de alegători cu drept de vot din jude]ul Vaslui înscriși în listele electorale permanente sunt așteptați la vot. Turul al doilea al alegerilor prezidențiale din acest an a început la ora 7 dimineața, când s-au deschis secțiile de votare și se va termina la ora 21, odată cu închiderea lor.

Până la ora 10, un procent de 7,91% din cei 375603 de alegători cu drept de vot din județul Vaslui, înscriși în listele electorale permanente, s-au prezentat în secții pentru a-l vota pe viitorul șef de stat. Numeric, este vorba de o prezență de 29710 de alegători. Cel mai mare procent al prezenței la vot la nivelul județului Vaslui s-a `nregistrat `n mediul urban: 8,15%, iar `n rural, p=nă `n ora 10, prezența a fost de 7,70%.

Prima estimare a procentajelor obținute la nivelul județului de cei doi candidați se vor da publicită]ii de Biroul Electoral Județean după ora 21.

La raportarea executată de Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui privind prezența la vot de la ora 16, instituția a dat publicității faptul că 41,29% din cetățenii județului cu drept de vot s-au prezentat în secțiile de votare. Numeric, potrivit BEJ Vaslui, la ora menționată, au votat 155086 de persoane din cele 375603 cu drept de vot. Menționăm că BEJ nu a primit nici o sesizare privind existența unor nereguli pe linie de organizare sau care să vizeze comiterea de infracțiuni la adresa legii electorale. Potrivit ultimei raportări făcute de Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui privind prezența la vot, până la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Dupa ora 21 sa speram ca spunem: Noapte buna Mickey Mouse, buna dimineata Klaus!!!!

%d blogeri au apreciat: