Home » Sanatate » 13 tone de carne de pui, incinerată

13 tone de carne de pui, incinerată

Este vorba de carnea provenită de la puii bolnavi de Pseudopestă aviară aduși din Ialomița pentru sacrificare la abatorul Vanbet Vaslui.

Întreaga cantitate de carne rezultată din sacrificarea puilor infectati cu Pseudopestă aviară la abatorul SC Vanbet Vaslui a fost incinerată, anunță reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și a Siguranței Alimentelor (DSVSA) Vaslui printr-un comunicat de presă remis ieri.

abator-1Este vorba de 13 tone de carne rezultată de la circa 30.000 de pui, trimiși de o crescătorie din Ialomița pentru a fi tăiați la abatorul vasluian, săptămâna trecută. “Nicio cantitate din totalul de carne rezultat nu a fost comercializată. De asemenea, au fost incinerate și subprodusele rezultate în urma tăierii (pene, intestine, sânge etc), pentru a elimina complet riscul de transmitere a virusului la alte păsări, totodată fiind luate măsuri de dezinfecție și decontaminare a spațiilor”, asigură Traian Petcu, șeful DSVSA Vaslui.

Reamintim că lotul de pui fusese expediat fără a fi însoțit de documentele aferente, abatorul vasluian fiind amendat cu 6.000 de lei pentru imprudența de a accepta să sacrifice puii fără a solicita aceste documente.

Suspiciunea asupra existenței virusului a fost comunicată reprezentanților DSVSA de către colegii lor din Ialomița. Imediat, direcția vasluiană a pus sub sechestru carnea rezultată în urma tăierilor, iar după sosirea confirmării bolii, lotul de carne a fost dirijat spre neutralizare.

Pseudopesta aviară denumită și Boala de Newcastle nu afectează omul, dar produce pagube economice crescătorilor de păsări . Reprezintă una dintre cele mai grave boli infecțioase și contagioase ale păsărilor, provocând pierderi importante în efectivele de păsări, indicele de mortalitate fiind de peste 90 % din efectiv. (Simona MIHĂILĂ)

Este vorba de carnea provenită de la puii bolnavi de Pseudopestă aviară aduși din Ialomița pentru sacrificare la abatorul Vanbet Vaslui. Întreaga cantitate de carne rezultată din sacrificarea puilor infectati cu Pseudopestă aviară la abatorul SC Vanbet Vaslui a fost incinerată, anunță reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și a Siguranței Alimentelor (DSVSA) Vaslui printr-un comunicat de presă remis ieri. Este vorba de 13 tone de carne rezultată de la circa 30.000 de pui, trimiși de o crescătorie din Ialomița pentru a fi tăiați la abatorul vasluian, săptămâna trecută. “Nicio cantitate din totalul de carne rezultat nu a fost comercializată. De asemenea,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: