Home » Justitie » Băuți la volan

Băuți la volan

Trei bărbați au fost depistați vineri de către polițiștii rutieri din județ în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Huși, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului pe strada Ștefan cel Mare, l-au identificat pe Corneliu C., de 42 ani, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Huși, pentru prelevarea mostrelor biologice.

Un alt conducător auto, Aurel B., de 43 ani, din comuna Albești, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 244M, în localitatea Crasna, a fost oprit pentru control de către polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, care l-au testat cu aparatul alcooltest. Întrucât în urma testării a rezultat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Și Eduard C., de 41 ani, din comuna Duda-Epureni, a fost oprit de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DJ 284. Întrucât acesta mirosea a alcool, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind apoi transportat la spital pentru prelevarea mostrelor biologice.

Cei trei conducători auto sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani sau cu amendă). (R.N.)

Trei bărbați au fost depistați vineri de către polițiștii rutieri din județ în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Huși, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului pe strada Ștefan cel Mare, l-au identificat pe Corneliu C., de 42 ani, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto, rezultatul a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Huși, pentru prelevarea mostrelor biologice. Un alt conducător auto, Aurel B.,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: