Home » World » Summitul G20 a accentuat divergențele dintre Rusia și Occident, consideră presa rusă

Summitul G20 a accentuat divergențele dintre Rusia și Occident, consideră presa rusă

Liderii occidentali reuniți în weekend la Summitul G20 din Australia l-au primit glacial pe președintele rus Vladimir Putin, fapt ce a accentuat divergențele dintre Rusia și Occident asupra conflictului din Ucraina, a apreciat luni presa rusă.

Summitul G20 „a demonstrat că Rusia și Occidentul nu au putut găsi limbă comună”, scrie cotidianul Vedomosti.

„Pozițiile Rusiei și Occidentului rămân ireconciliabile”, adaugă cotidianul.

Potrivit acestei publicații, „contradicțiile dintre cele două tabere s-au manifestat la summit mai puternic ca niciodată: dacă mai înainte divergențele erau vizibile la nivel diplomatic, acum ele au fost exprimate în public”, scrie Vedomosti.

Potrivit ziarului Kommersant, „criza din Ucraina a transformat summitul într-un club geopolitic de discuții, unde președintele Putin și opozanții săi intransigenți au fost în centrul atenției”, potrivit Kommersant.

Însă „în pofida presiunilor exercitate de Occident, Moscova a reușit să realizeze cel mai important scop la summitul G20: să evite un scandal major și să continue dialogul cu opozanții cei mai duri”, afirmă publicația.

Potrivit presei ruse, Putin a anticipat plecarea sa de la summit pentru a evita mai multe critici la adresa sa.

Presa rusă subliniază, de asemenea, că liderul de la Kremlin a fost primit de occidentali „foarte rece” și a fost „plasat în umbră pe fotografia de grup”, scrie cotidianul pro-Kremlin, Izvestia.

În ce privește președintele rus, „el s-a comportat cu sânge rece”, apreciază publicația.

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reproșându-i implicarea în conflictul separatist din Ucraina, inclusiv în doborârea Cursei Malaysia Airlines MH17, incident soldat cu 298 de morți, inclusiv 38 de australieni.

El a a plecat de la summit înainte de final, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, din cauza crizei ucrainene. Totuși, Kremlinul a respins speculațiile că Putin și-a modificat agenda din cauza disensiunilor cu liderii occidentali.

Președintele american Barack Obama a avertizat ulterior că „izolarea” Rusiei „va continua” dacă președintele rus nu va face astfel încât Acordurile de la Minsk să fie respectate.

Sursa: mediafax.ro

Liderii occidentali reuniți în weekend la Summitul G20 din Australia l-au primit glacial pe președintele rus Vladimir Putin, fapt ce a accentuat divergențele dintre Rusia și Occident asupra conflictului din Ucraina, a apreciat luni presa rusă. Summitul G20 "a demonstrat că Rusia și Occidentul nu au putut găsi limbă comună", scrie cotidianul Vedomosti. "Pozițiile Rusiei și Occidentului rămân ireconciliabile", adaugă cotidianul. Potrivit acestei publicații, "contradicțiile dintre cele două tabere s-au manifestat la summit mai puternic ca niciodată: dacă mai înainte divergențele erau vizibile la nivel diplomatic, acum ele au fost exprimate în public", scrie Vedomosti. Potrivit ziarului Kommersant, "criza din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: