Home » Politic » „Votul bârlădenilor este o palmă pe obrazul administrației orașului”

„Votul bârlădenilor este o palmă pe obrazul administrației orașului”

A declarat Corneliu Pleșu, co-președinte interimar la PNL Bârlad. Foștii democrat-liberali au anunțat că-i vor da în judecată pe migratorii politici pentru a-i forța să elibereze funcțiile publice pe care le ocupă grație formațiunilor politice pe care le-au abandonat.

Simona MIHĂILĂ

Moment de jubilație, ieri, la PDL Bârlad, unde liberal-democrații bârlădeni au suținut în sediul în care au funcționat timp de opt ani, ultima conferință de presă înainte de a se muta în cel a PNL și de a îmbrăca definitiv haina liberală.

Noua victorie în alegerile prezidențiale, în care Iohannis l-a înfrânt pe Ponta, are pentru foștii democrat-liberali din Bârlad o dublă savoare, dată și de faptul că bârlădenii s-au desprins de tradiția de stânga în care s-au autoconsacrat în ultimii ani, schimbând macazul spre dreapta.

Dincolo de mândria pe care le-a dat-o opțiunea bârlădenilor pentru Klaus Iohannis, foștii pedeliști sunt convinși că votul Bârladului este unul anti-PSD și, mai cu seamă, o sancțiune dată de electorat actualei administrații a orașului.

„A fost o revoluție a votului. Pentru prima dată când cetățenii au dat semne că au înțeles importanța votului. Așa se explică ieșirea masivă la urne, așa se explică numărul mai mare de buletine pe care le-au ștampilat în favoarea lui Iohannis. Votul bârlădenilor este o palmă pe obrazul administrației orașului. Este un semnal categoric pentru cei care conduc destinele orașului, iar asta ar trebui să le dea de gândit. Bârlădenii nu mai înghit minciuni și abuzuri, s-au săturat de flori și de bănci. Lumea vrea canalizare, vrea străzi, vrea un trai civilizat”, a declarat Corneliu Pleșu, co-președinte interimar la PNL Bârlad.

Pleșu a condamnat maniera în care pesediștii bârlădeni au „confiscat” investiții aduse de alți primari și de alte guvernări, și le-au plasat în lista lor de realizări.

Până una alta, partidul are planuri mari în interiorul său și se pregătește intens pentru a-și lua înapoi funcțiile publice obținute la alegerile trecute și în care a instalat oameni care, între timp, au migrat în alte partide.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=LxkzGoF1yfw&w=560&h=315]

„Ne pregătim să depunem în instanță acțiuni pentru a de recăpăta aceste funcții. Cei care ne-au părăsit pentru a urca în barca altor formațiuni politice trebuie să elibereze funcțiile pe care le ocupă cu ajutorul voturilor obținute de partid. Ordonanța care le-a permis migrația și-a încetat efectul, iar vechea lege își reintră în drepturi. Conform acesteia, cine a părăsit partidul, pierde toate privilegiile. În Colegiul Zorleni avem cinci primari și câteva zeci de consilieri locali”, a menționat Pleșu.

În Bârlad, cinci consilieri municipali liberali și democrat-liberali și-au părăsit partidele care le-au adus funcțiile: Daniel Buzamăt și Andrei Huiban au plecat din PDL la PMP și, respectiv, PSD, și liberalii Ciprian Feraru, Cezar Toporaș și Dumitru Boroș, primul în PSD, ceilalți rămânând în postura de independent.

„Niciunul nu mai are ce căuta înapoi. Ne-au lăsat la greu, au fugit la alte partide în speranța că acolo va curge lapte și miere. Conform hotărârii Biroului Județean, nu vor mai fi reprimiți în partid. Să rămână unde se află și să culeagă roadele. E foarte simplu să dai cu cărămida în cap și apoi să-ți ceri scuze”, a adăugat Corneliu Pleșu.

Proaspeții liberali spun că asul din mânecă îl vor scoate înaintea alegerilor locale din 2016, când PNL Bârlad le va propune bârlădenilor candidatul ideal pentru fotoliul de primar al orașului. A refuzat să-i dezvăluie numele, însă a precizat că nu este vorba despre el.

A declarat Corneliu Pleșu, co-președinte interimar la PNL Bârlad. Foștii democrat-liberali au anunțat că-i vor da în judecată pe migratorii politici pentru a-i forța să elibereze funcțiile publice pe care le ocupă grație formațiunilor politice pe care le-au abandonat. Simona MIHĂILĂ Moment de jubilație, ieri, la PDL Bârlad, unde liberal-democrații bârlădeni au suținut în sediul în care au funcționat timp de opt ani, ultima conferință de presă înainte de a se muta în cel a PNL și de a îmbrăca definitiv haina liberală. Noua victorie în alegerile prezidențiale, în care Iohannis l-a înfrânt pe Ponta, are pentru foștii democrat-liberali din…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

3 comments

  1. ne-am saturat de ei. cred ca s-a vazut in tot mapamondul, nu?

  2. NE*AM SATURAT DE EI. UN SECURIST SI UN PORC. IMPREUNA CU DAN MAREAN LA BRUTARIE O SA AJUNGETI. APROPO MERGE SI CIURARIU CU VOI

  3. UN SECURIST SI UN PO RC. VOR MERGE LA PUS CARIE. IMPREUNA CU CIURARIU SI MAREAN.

%d blogeri au apreciat: