Home » Social » A fost lansare de carte

A fost lansare de carte

Ieri, familia Codreanu și-a adunat prietenii și cunoștințele, iubitori de carte și nu numai, la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui unde și-a lansat cele două volume, „Poștalionul”, scris de Lina Codreanu și „Eminescu incorect politic”, scris de Theodor Codreanu. Alături de cei doi autori cu preocupări diferite, dar înrudite prin sfera în care se desfășoară, au fost prezenți și prof. Andrei Petruș și prof. Teodor Pracsiu, care au prezentat cele două cărți.

„«Poștalionul» este o carte care te captivează, o carte din care afli ce înseamnă un pantof pentru o mireasă nenuntită sau ce înseamnă să stai la coadă pentru o carte bună” a spus Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene.

Pe de altă parte, cartea „Eminescu incorect politic” face o concesie „corecților politici” și anume să arate de ce Eminescu este incorect politic. „De-a lungul timpului Theodor Codreanu a dat peste oameni mici care au încercat să lovească sus, în Eminescu, într-un simbol. Astfel, dacă Eminescu laudă voievozi care au făcut ceva, e incorect politic, dacă semnalează abuzurile unor minorități, e incorect politic, dacă demască minciuna unor funcționari ai statului din Epocă, e incorect politic. Astea sunt argumentele «corecților politici»”, a spus Teodor Pracsiu. (R.N.)

Ieri, familia Codreanu și-a adunat prietenii și cunoștințele, iubitori de carte și nu numai, la Biblioteca Județeană "Nicolae Milescu Spătarul" Vaslui unde și-a lansat cele două volume, "Poștalionul", scris de Lina Codreanu și "Eminescu incorect politic", scris de Theodor Codreanu. Alături de cei doi autori cu preocupări diferite, dar înrudite prin sfera în care se desfășoară, au fost prezenți și prof. Andrei Petruș și prof. Teodor Pracsiu, care au prezentat cele două cărți. "«Poștalionul» este o carte care te captivează, o carte din care afli ce înseamnă un pantof pentru o mireasă nenuntită sau ce înseamnă să stai la coadă…

Review Overview

User Rating: 4.68 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: