Home / Administratie / Prețul alegerilor în Vaslui: 27,86 miliarde

Prețul alegerilor în Vaslui: 27,86 miliarde

Pentru ca fiecare din cei 375.793 de vasluieni cu drept de vot înscriși în listele electorale permanenete să voteze, statul român a cheltuit 7,41 lei per alegător. Cu toate acestea, media numărului de alegători prezenți în secțiile de votare în ambele tururi de scrutin a fost de 185.749.

Potrivit informărilor primite de la Instituția Prefectului Vaslui, bugetul care a fost gestionat de către instituție a fost de 2.786.000 lei. Majoritatea fondurilor au fost absorbite de membrii celor 516 secții de votare înființate în județ. La alegerile din acest an, indemnizația președintelui și a locțiitorului său din cadrul biroului electoral al unei secții de votare a fost de 85 de lei pe zi, iar remunerația primită de fiecare membru desemnat de formațiunile politice a fost de 65 de lei pe zi, ambele sume fiind impozitate cu 16%. De asemenea, perioada de timp pentru care se puteau deconta asemenea sume a fost de maximum cinci zile pentru primul tur de scrutin și de maximum patru zile pentru cel de-al doilea. (Bogdan RUSU)

Pentru ca fiecare din cei 375.793 de vasluieni cu drept de vot înscriși în listele electorale permanenete să voteze, statul român a cheltuit 7,41 lei per alegător. Cu toate acestea, media numărului de alegători prezenți în secțiile de votare în ambele tururi de scrutin a fost de 185.749. Potrivit informărilor primite de la Instituția Prefectului Vaslui, bugetul care a fost gestionat de către instituție a fost de 2.786.000 lei. Majoritatea fondurilor au fost absorbite de membrii celor 516 secții de votare înființate în județ. La alegerile din acest an, indemnizația președintelui și a locțiitorului său din cadrul biroului electoral al…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU Societățile din județul Vaslui care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: