Home » Administratie » Prețul alegerilor în Vaslui: 27,86 miliarde

Prețul alegerilor în Vaslui: 27,86 miliarde

Pentru ca fiecare din cei 375.793 de vasluieni cu drept de vot înscriși în listele electorale permanenete să voteze, statul român a cheltuit 7,41 lei per alegător. Cu toate acestea, media numărului de alegători prezenți în secțiile de votare în ambele tururi de scrutin a fost de 185.749.

Potrivit informărilor primite de la Instituția Prefectului Vaslui, bugetul care a fost gestionat de către instituție a fost de 2.786.000 lei. Majoritatea fondurilor au fost absorbite de membrii celor 516 secții de votare înființate în județ. La alegerile din acest an, indemnizația președintelui și a locțiitorului său din cadrul biroului electoral al unei secții de votare a fost de 85 de lei pe zi, iar remunerația primită de fiecare membru desemnat de formațiunile politice a fost de 65 de lei pe zi, ambele sume fiind impozitate cu 16%. De asemenea, perioada de timp pentru care se puteau deconta asemenea sume a fost de maximum cinci zile pentru primul tur de scrutin și de maximum patru zile pentru cel de-al doilea. (Bogdan RUSU)

Pentru ca fiecare din cei 375.793 de vasluieni cu drept de vot înscriși în listele electorale permanenete să voteze, statul român a cheltuit 7,41 lei per alegător. Cu toate acestea, media numărului de alegători prezenți în secțiile de votare în ambele tururi de scrutin a fost de 185.749. Potrivit informărilor primite de la Instituția Prefectului Vaslui, bugetul care a fost gestionat de către instituție a fost de 2.786.000 lei. Majoritatea fondurilor au fost absorbite de membrii celor 516 secții de votare înființate în județ. La alegerile din acest an, indemnizația președintelui și a locțiitorului său din cadrul biroului electoral al…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: