Home » Justitie » Tineri bănuiți de furt, identificați de polițiști

Tineri bănuiți de furt, identificați de polițiști

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Bârlad și Postului de Poliție Tutova i-au identificat pe Florin N., de 18 ani, Marius N., de 20 ani și Andrei G., de 18 ani, toți din comuna Tutova, bănuiți că în noaptea de 8-9 noiembrie, aceștia au sustras din cinci gospodării de pe raza comunei Tutova mai multe bunuri: aparat de sudură, polizor, două butelii pentru aragaz, plite, saci cu grâu, saci cu porumb, articole textile.

Polițiștii au mai stabilit faptul că, în aceeași săptămână, Florin N. și Marius N. au mai comis o infracțiune de furt calificat (din locuință) și o tentativă la infracțiunea de furt calificat. De asemenea, tinerii sunt bănuiți și de comiterea unei alte infracțiuni de furt dintr-o locuință, faptă comisă în luna martie a acestui an. Prejudiciul total cauzat prin comiterea infracțiunilor este de 6.000 lei, însă o mare parte din bunuri au fost predate persoanelor vătămate.

În acest caz, polițiștii efectuează cercetări și față de Eugen M., de 41 ani, din comuna Tutova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, în condițiile în care acesta a primit mai multe din bunurile sustrase și apoi le-a valorificat la un centru de colectare a fierului vechi.

Pentru a preveni furturile din locuințe din mediul rural, cetățenii sunt sfătuiți să adopte măsurile minime de autoprotecție: aplicarea unor sisteme de închidere a locuințelor și anexelor gospodărești, construirea unui gard împrejmuitor pe tot perimetrul proprietății, montarea de gratii/grilaje la ferestrele camerelor poziționate spre stradă.

Proprietarii trebuie să manifeste atenție și precauție față de persoanele străine pe care le primesc în gospodărie și să dezvolte relații de bună vecinătate pentru supravegherea reciprocă a locuințelor de către vecini în lipsa proprietarilor. Furturile din locuințe pot fi prevenite și prin eliminarea sau limitarea oportunităților de comitere a faptelor datorate neglijenței sau naivității proprietarilor (ex: schimbarea sistemelor de asigurare imediat după ce cheile au fost pierdute sau furate, manifestarea unui comportament discret în ceea ce privește nivelul personal de bunăstare). (Andrei ARSENE)

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 3 Bârlad și Postului de Poliție Tutova i-au identificat pe Florin N., de 18 ani, Marius N., de 20 ani și Andrei G., de 18 ani, toți din comuna Tutova, bănuiți că în noaptea de 8-9 noiembrie, aceștia au sustras din cinci gospodării de pe raza comunei Tutova mai multe bunuri: aparat de sudură, polizor, două butelii pentru aragaz, plite, saci cu grâu, saci cu porumb, articole textile. Polițiștii au mai stabilit faptul că, în aceeași săptămână, Florin N. și Marius N. au mai comis o infracțiune de furt calificat (din locuință) și o tentativă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: