Home / Sport / CSS Bârlad, gazdă pentru speranțele rugbystice ale Galațiului

CSS Bârlad, gazdă pentru speranțele rugbystice ale Galațiului

În urma programului Pierre de Coubertin, elevii din județul Galați au participat la o activitate de selecție pentru Rugby-ul 7.

35 de elevi din județul Galați au participat, vineri și sâmbătă, la o activitate de selecție pentru rugby 7 la baza sportivă a Clubului Sportiv școlar (CSS) Bârlad – Centrul Național Olimpic de Rugby 7. Acțiunea face parte din faza finală de evaluare la nivelul centrului de elită a proiectului “Drum Olimpic”, implementat în județele unde rugby-ul este dezvoltat.

La nivelul județului Galați, proiectul a fost promovat prin discuții la nivelul ISJ Galați, răspândirea de pliante și conferințe prin care li s-a prezentat profesorilor de educație fizică în ce constă proiectul, dar și etapele procesului de selecție. Apoi s-a făcut o primă etapă de selecție, unde au fost selectați 90 de elevi, dintre aceștia rămânând cei mai buni 35, elevi care au dat ultimele lor probe atletice și de joc la baza CSS Bârlad.

Timp de două zile, am selectat copii potențiali candidați pentru Centrele de excelență în rugby, de aceea proiectele demarate de Federația Română de Rugby (FRR) își vor atinge cu siguranță obiectivele”, ne-a declarat Ciprian Popa, directorul CSS Bârlad.

Elevii au fost îndrumați de Eugen Popa (CSS Tecuci), Agripina Carp (Colegiul Pedagogic “Costache Negri” Galați) și Marian Petrichi (CSS Galați). Activitatea a fost coordonată de Marius Secuianu, responsabil cu dezvoltarea din partea FRR pe regiunea Moldova Sud.

Acțiunea de selecție este parte a Programului național ”Pierre de Coubertin”, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și implementat de Federația Română de Rugby și are ca scop final selecția de copii pentru formarea de echipe de rugby în 7. Acest sport va deveni disciplină olimpică din 2016, odată cu jocurile olimpice de la Rio de Janeiro, iar Federația dorește să creeze o bază de selecție cât mai mare pentru a se putea lupta de la egal la egal cu marile puteri rugbystice ale lumii. (Andrei ARSENE)

În urma programului Pierre de Coubertin, elevii din județul Galați au participat la o activitate de selecție pentru Rugby-ul 7. 35 de elevi din județul Galați au participat, vineri și sâmbătă, la o activitate de selecție pentru rugby 7 la baza sportivă a Clubului Sportiv școlar (CSS) Bârlad – Centrul Național Olimpic de Rugby 7. Acțiunea face parte din faza finală de evaluare la nivelul centrului de elită a proiectului “Drum Olimpic”, implementat în județele unde rugby-ul este dezvoltat. La nivelul județului Galați, proiectul a fost promovat prin discuții la nivelul ISJ Galați, răspândirea de pliante și conferințe prin care…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Prima națiune din Top 5 în handbalul european care a decis să suspende definitiv întrecerile în sezonul 2019-2020. „Au luat cea mai nedreaptă decizie dintre toate”

Danemarca, recunoscută ca fiind una dintre cele mai importante ...

Ca în Big-Brother! Cum suportă un jucător al României pandemia de coronavirus: „Ne monitorizează tot! Ne-au interzis să apărem în imagini pe la mall”

Pandemia de coronavirus l-a prins în Ungaria pe fundașul ...

Răzvan Lucescu, amintire superbă despre brățările lui Maradona. „L-am întrebat pe tata dacă a înnebunit” | VIDEO Exclusiv ProSport Live

Mircea Lucescu a fost mereu ca un părinte pentru ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: