Home » Politic » Opoziția, “arma” de temut a liberalilor – După revoluție, înc-o revoluție

Opoziția, “arma” de temut a liberalilor – După revoluție, înc-o revoluție

După câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis printr-o revoluție on-line, liberalii vasluieni vor să intre la guvernare. Bineînțeles, tot în urma unei revoluții care, cred ei, se va declanșa odată cu prezentarea Legii bugetului pe 2015 de către guvernul Ponta. Altfel, până atunci liberalii vasluieni vor face opoziție, mai ales la nivel local, pentru ca “admnistrația publică locală să nu mai fie afectată de interesele politice”. Se va insista în principal pe Consiliul Județean unde, în opinia co-președintelui PNL Vaslui Florin Ciurariu, vicepreședintele liberal al instituției, Corneliu Bichineț, a “trecut la ascuțit creioane”.

Alex SAVA

Ieri, conducerea PNL Vaslui a susținut o conferință de presă (eveniment precedat de o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor locale), în cadrul căreia liderii formațiunii au făcut publice în primul rând mulțumirile aduse electoratului lui Klaus Iohannis, iar în al doilea rând practicile nedemne folosite de PSD în campania electorală de la prezidențiale.

“Am remarcat atitudinea unor primari care se consideră pe moșia lor, intră în secțiile de votare când și cum vor, încălcând legea. Vreau ca atitudinea asta să fie taxată de cetățeni. Vreau ca oamenii să înțeleagă că veniturile pe care le au nu sunt date de primari și nici din conturile secrete ale soacrelor lor. Scorul obținut de PSD în Vaslui este unul neveridic, un scor obținut prin minciună, pomeni electorale și trădarea unor aleși locali care au fost cu noi inițial, dar au ales să treacă în tabăra lor. Tocmai de aceea vreau să vă spun că unul din mesajele de la întâlnirea cu reprezentanții organizațiilor locale a fost că nu vom mai avea de a face cu cei care ne-au trădat.”, a spus Florin Ciurariu, co-președintele PNL Vaslui, fără a putea însă nominaliza alte pomeni și minciuni decât cele folosite și în campania de la locale din 2012, când el fost ales deputat candidând sub sigla USL (PSD^PNL).

Noul PNL, noua opoziție

Dincolo de practicile mai mult sau mai puțin legale (dar de cele mai multe ori neraportate la Biroul Electoral Județean) din campania electorală și câștigarea alegerilor printr-o revoluție on-line, liberalii și-au prezentat planurile politice pe termen scurt propuse odată cu formarea noului PNL, ca rezultat al fuziunii dintre ceea ce a mai rămas din “vechiul” PNL și mâna de oameni de la PD-L. Primul lucru pe lista liderilor dreptei vasluiene este intrarea la guvernare. Aceasta se va realiza, bineînțeles, tot printr-o revoluție, în opinia lor.

“Vrem să câștigăm și guvernarea, fie că vor fi alegeri, fie că vor fi alegeri anticipate. (…) Așteptăm Legea bugetului de stat pe 2015. Să vedem de unde scoate Ponta 17 miliarde de lei noi care sunt gaură la bugetul de stat. Ferească Dumnezeu să scoată impozitarea diferențiată și să introducă impozitarea progresivă, sau să mărească taxele pe proprietate. Dacă Ponta introduce suprataxarea, se va ajunge la alegeri anticipate. Va fi o revoluție”, a declarat Dan Marian, co-președintele PNL Vaslui.

Până la preluarea guvernării, însă, liberalii vor face ce știu mai bine de la ruperea USL încoace: opoziție. Insituția vizată cel mai atent de actul opoziție este, firește, Consiliul Județean Vaslui, aflat sub conducere PSD.

“Noul PNL trebuie să fie un partid responsabil, să îl ajute pe Klaus Iohannis să facă acea Românie a lucrului bine făcut. Am spus aleșilor că nu trebuie să mai accepte politica lucrului murdar, a înțelegerilor făcute pe sub masă. Aleșii noștri din Consiliul Județean trebuie să se bată ca administrația publică locală să nu mai fie afectată de interesele politice”, a mai spus Dan Marian.

Spusele sale au fost întărite de Florin Ciurariu, care a remarcat că vicepreședintele liberal al instituției, Corneliu Bichineț, este cam absent din actul opoziției contrat coloraturii politice și că “a trecut la ascuțit creioane”. Cu toate acestea, liderii PNL Vaslui recomandă opoziția ca fiind cea mai temut armă a revoluțiilor care au fost și care vor să vină, chiar dacă inițiativa internă este, cel puțin deocamdată, timidă ca o fată mare.

PNL se reorganizează

Până la stabilirea unei strategii clare de opoziție, noul PNL se reorganizează. Începând cu luna februarie a anului viitor, se vor organiza alegeri la nivel local, urmând ca până la finele anului partidul să nu mai aibă o conducere bicefală, ci un singur președinte. Până atunci, însă, PNL vrea să își extindă numărul de membri, drept pentru care și-a deschis larg porțile.

“PNL și-a deschis larg porțile. Îi așteptăm alături de noi tineri, dar și pe vârstnici și mai ales intelectualitatea”, a mai spus Dan Marian.

După câștigarea alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis printr-o revoluție on-line, liberalii vasluieni vor să intre la guvernare. Bineînțeles, tot în urma unei revoluții care, cred ei, se va declanșa odată cu prezentarea Legii bugetului pe 2015 de către guvernul Ponta. Altfel, până atunci liberalii vasluieni vor face opoziție, mai ales la nivel local, pentru ca “admnistrația publică locală să nu mai fie afectată de interesele politice”. Se va insista în principal pe Consiliul Județean unde, în opinia co-președintelui PNL Vaslui Florin Ciurariu, vicepreședintele liberal al instituției, Corneliu Bichineț, a “trecut la ascuțit creioane”. Alex SAVA Ieri, conducerea PNL Vaslui…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

5 comments

  1. Cine sa intre in partid? Alaturi de cine? Alaturi de cei care acum mimeaza opozitia, tinand cu dintii de ciolan, si de locurile caldute de la sta?

  2. dan marian e singurul om din pnl vaslui care stie politica la nivel inalt,restul sunt doar rebuturi.merita sa fie in conducerea pnl vaslui

  3. DAN MARIAN v-a conduce noul PNL ? devastator pentru tot ce inseamna politica locala !cat poate acest om sa mai manipuleze ?

  4. Aveti curajul sa pomeniti de buget? Daca ati fost atat de nemultumiti de modul in care s-au cheltuit banii, de ce ati ramas la guvernare, de ce mai sunteti inca. Cei ce fac politica au spus tot timpul ca ei nu se agata de locurile caldute platite de la stat. Ati demonstrat contrariul.

  5. Demonstrati-ne inainte de toate ca stiti ce e aia opozitie.Momentan PNL e la guvernare. Atentie!!!!!!! Ati vazut cum i-a taxat electoratul pe cei ce au jucat pe mai multe fronturi. Mai putine vorbe si mai multe fapte, asta asteptam.