Home » Justitie » Polițiștii ies în stradă

Polițiștii ies în stradă

Oamenii legii s-au săturat de „mimarea dialogului social și de promisiuni electorale deșarte” și cer înapoi mai multe drepturi salariale confiscate de guvernanți.

Simona MIHĂILĂ

Polițiștii nu mai dau crezare la nesfârșit promisiunilor deșarte ale guvernanților, așa că au decis să iasă în stradă să-și ceară drepturile. Conducerea Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (FSDPR), la care sunt afiliați și polițiștii din județul Vaslui, a hotărât sâmbătă să organizeze o serie de proteste în fața sediului central al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Acțiunile de stradă vor avea loc între 26 noiembrie și 5 decembrie.

Vinerea trecută, liderii sindicatelor din poliție au pichetat Ministerul Muncii după care au purtat discuții cu decidenții din MAI pe marginea revendicărilor rămase nerezolvate, acestea fiind și motivul protestelor programate: drepturile salariale pierdute și nerecuperate nici după 5 ani (al 13- lea salariu, prima de vacanță, salarii compensatorii); completarea componenței Comisiei Paritare și convocarea acesteia de urgență; renegocierea Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu și întocmirea unui act adițional cu sporurile salariale ale personalului MAI pentru anul 2015 (orele suplimentare lucrate sâmbătă,duminică și sărbători legale).

„Acest drept a fost confiscat abuziv de Guvernarea Boc, iar actualul Guvern se complace în jocul baba-oarba, atât în ce privește dialogul social, în general, cât și drepturile polițiștilor, în special. Românii s-au săturat de mimarea dialogului social și de promisiuni electorale deșarte, iar lucrătorii/angajații din România au și ei drepturi recunoscute prin contracte sau acorduri colective!”, se menționează într-un comunicat remis de Comitetul Executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), cel mai maire sindicat afiliat al FSDPR.

Am dorit să aflăm câți polițiști din județul Vaslui se vor alătura protestelor de la sfârșitul lunii în curs și începutul lunii viitoare, însă Paulică Neamțu, liderul SNPPC – Centrul Teritorial Vaslui, nu a putut fi contactat până la închiderea ediției.

Oamenii legii s-au săturat de „mimarea dialogului social și de promisiuni electorale deșarte” și cer înapoi mai multe drepturi salariale confiscate de guvernanți. Simona MIHĂILĂ Polițiștii nu mai dau crezare la nesfârșit promisiunilor deșarte ale guvernanților, așa că au decis să iasă în stradă să-și ceară drepturile. Conducerea Federației Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România (FSDPR), la care sunt afiliați și polițiștii din județul Vaslui, a hotărât sâmbătă să organizeze o serie de proteste în fața sediului central al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Acțiunile de stradă vor avea loc între 26 noiembrie și 5 decembrie. Vinerea trecută, liderii sindicatelor din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: